Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα τα εγκαίνια του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πτολεμαΐδας..
Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τον Δήμο Πτολεμαΐδας για την προσπάθεια, ώστε να έχει η πόλη όλα τα μέσα για να μπορούν τα παιδιά να έχουν χρήσιμη απασχόληση και να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε ότι είναι μια μεγάλη στιγμή για το Δήμο Πτολεμαΐδας και για όλη την περιοχή Εορδαίας και έφερε ως παράδειγμα τις ελλείψεις στην κυκλοφοριακή αγωγή σε αρκετές χώρες σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές πόλεις, όπου η κυκλοφοριακή συνείδηση διαμορφώνεται από τα παιδικά χρόνια. «Το ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής είναι άκρως σημαντικό για το Δήμο και χαιρόμαστε σήμερα που εγκαινιάζουμε το πάρκο, ένα έργο, το οποίο ήταν στα αζήτητα και η δημοτική αρχή ξαναέφερε στο προσκήνιο. Σήμερα δίνουμε ακόμα μια μεγάλη υποδομή στον τόπο μας, την οποία τη διαθέτουμε σε όλα τα σχολεία για να εκπαιδεύονται στην κυκλοφοριακή αγωγή, ενώ στον χώρο υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υποδομές αναψυχής και για τους γονείς.». Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι τόσο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όσο και το Κολυμβητήριο είναι υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των παιδιών κρατώντας τα μακριά από κινδύνους που τα απειλούν (π.χ. ναρκωτικά).
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας ανακοίνωσε ακόμη ότι το Σεπτέμβριο θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου και της νέα αίθουσα του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας παρέχοντας υψηλού επιπέδου μουσικής παιδείας στους μαθητές τους.
Η εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Β. Παγούνη τόνισε ότι ο Δήμος Πτολεμαΐδας, θέλοντας να συμβάλλει ενεργά στη γενικότερη προσπάθεια της πολιτείας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων εντάχθηκε στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής το Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, μέρος του οποίου είναι και το πάρκο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Α/ βάθμιας εκπαίδευσης και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τους διδάξει την κυκλοφοριακή συμπεριφορά.
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλαμβάνει γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, παρουσία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών-οχημάτων και πρακτική άσκηση.
Ειδικότερα, στο πάρκο έχει κατασκευαστεί εξωτερικός δακτύλιος δύο κατευθύνσεων, εσωτερικό οδικό δίκτυο με χαρακτηριστικά αστικού τύπου, ισόπεδοι κόμβοι συγκεκριμένου τύπου, ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση με κινητό φράγμα και φωτεινό σηματοδότη, ανεξάρτητη λωρίδα για την κυκλοφορία ποδηλάτων, ξεχωριστός χώρος στάθμευσης με θέσεις για τις επιμέρους κατηγορίες οχημάτων, χώρος εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση της θεωρητικής κατάρτισης των επισκεπτών, καθώς και υπερυψωμένη διάβαση πεζών.Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο εκπρόσωπος του Γ.Γ.της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Ευάγγελος Λιάκος, ο προέδρος του Ν.Σ. Παναγιώτης Πλακεντάς, οι Αντινομαάρχες Έλσα Φωτιάδου και Ιωάννης Τσαρδακλίδης, σύσσωμη η δημοτική αρχή, εκπρόσωπος του Στρατού, της Αστυνομίας , ο διευθυντής εκπαίδευσης της ΔΕΣΕΔΑΠ, οι προϊστάμενοι της Α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιαςν Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, εκπροσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής και πλήθος παιδιών και συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: