Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


Το graffiti είναι τέχνη, αλλά και τρόπος ζωής, ενώ οι καλλιτέχνες του graffiti μπορούν να ομορφύνουν με τα σχέδια και τα χρώματα τους τις λιγότερο ενδιαφέρουσες πλευρές του δομημένου περιβάλλοντος.
Περίπου 25 καλλιτέχνες γκράφιτι από ομάδες από τη Βέροια, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Αθήνα βρέθηκαν την Κυριακή στην Πτολεμαϊδα, προκειμένου να συμμετέχουν στο πανελλήνιο γκράφιτι event, που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Φίλων Εικαστικών Τεχνών «Άρης Γαρουφαλλίδης» και του S.T.S. I.N.S., υπό την αιγίδα του Δήμου Πτολεμαΐδας.
Το εικαστικό αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου, όπου οι καλλιτέχνες, τρεις εκ των οποίων φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν με το δικό τους πρωτότυπο τρόπο μέσα από διαφορετική θεματολογία.
Σύμφωνα με το μέλος του Συνδέσμου Φίλων Εικαστικών Τεχνών και υπεύθυνο του τμήματος της νεολαίας Νίκο Λόφτσαλη «το φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τα θέματα ήταν ενδιαφέροντα, ενώ στόχος του Σ.Φ.Ε.ΤΕ. είναι να καθιερωθεί το φεστιβάλ και να διοργανώνεται στην Πτολεμαϊδα κάθε χρόνο».Ο Δήμος Πτολεμαΐδας σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο κ. Βάνη «στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και βρίσκεται στο πλευρό των συλλόγων που τις υλοποιούν, αφού από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι αλλάζει η μορφή των όψεων των μουντών τοίχων, οι οποίοι ξαφνικά αποκτούν το χρώμα, βασικό στοιχείο της ανθρώπινης αίσθησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: