Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΙΣΘΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Με λεωφορεία που μισθώνει ο Δήμος Πτολεμαΐδας θα γίνει η μεταφορά των κατοίκων της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης στις ενδεδειγμένες περιοχές μετεγκατάστασης, προκειμένου να κάνουν την τελική επιλογή του χώρου συμπληρώνοντας και το σχετικό ερωτηματολόγιο. Οι κάτοικοι της Μαυροπηγής θα επισκεφθούν τις τοποθεσίες στό Τ.Δ. Ασβεστόπετρα και στην περιοχή "Κουρί" που βρίσκεται δίπλα από το χώρο του νέου οικισμού Κομάνου, το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 5 μ.μ., ενώ οι κάτοικοι της Ποντοκώμης θα μεταβούν στους χώρους την Κυριακή στις 5.30μ.μ. Ο χώρος εκκίνησης των λεωφορείων θα είναι οι πλατείες των δημοτικών διαμερισμάτων.
Στο μεταξύ ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους προτεινόμενους χώρους των μετεγκαταστάσεων Μαυροπηγής και Ποντοκώμης πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμος Πτολεμαΐδας, κατά την διάρκεια των οποίων με οπτικοακουστικό υλικό - μέσω video wall – παρουσιάστηκαν στους κατοίκους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών που προτείνει ο δήμος Πτολεμαΐδας, του Κουρί και της Ασβεστόπετρας (παραπλεύρως των εργατικών κατοικιών).
Θλιβερή χαρακτήρισε την ιστορία των μετεγκαταστάσεων – που υφίσταται η περιοχή μας τα τελευταία 30 χρόνια – ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τα δύο Δ.Δ. και άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων, λέγοντάς τους ότι θεωρεί δεδομένη την μετεγκατάστασή τους εντός των ορίων του Δήμου Πτολεμαΐδας και η δημοτική αρχή θα προτείνει ως χώρους μετεγκατάστασης τις καλύτερες τοποθεσίες που διαθέτει.
«Το ζήτημα των μετεγκαταστάσεων δεν είναι ζήτημα μόνον μιας τοποθεσίας φυσικού κάλλους αλλά πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και άλλους παράγοντες όπως οι ιστορικοί δεσμοί, οι υποδομές υγείας, αθλητισμού, τουρισμού, ποιότητα ζωής και κυρίως θέσεις εργασίας για τους νέους. Η πρόταση του Καποδίστρια ΙΙ κάνει λόγο για έναν Ενεργειακό Δήμο της Εορδαίας που θα διεκδικεί από την ΔΕΗ θέσεις εργασίας _?αι καλλίτερο περιβάλλον.

Εμείς δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε οικονομικά τους κατοίκους της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης, τους οποίους τους θεωρούμε συγγενείς μας, αλλά θέλουμε να τους προσφέρουμε οικόπεδα στηρίζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο σε αυτή την δύσκολή στιγμή της ζωής τους», τόνισε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Τσιούμαρης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το αναπτυξιακό γίγνεσθαι της Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: