Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ενημερωτική συνάντηση για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων των λεκανών απορροής ποταμών Αλιάκμονα και Σουλού πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην ΑΝΚΟ Α.Ε., στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Από την αρχή της θητείας του ο κ. Τσιούμαρης έβαλε ως στόχο την οριστική λύση των ζητημάτων αποχέτευσης και διαχείρισης αστικών λυμάτων της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, στην οποία ο Δήμος Πτολεμαΐδας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα και με την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση. «Δε νοείται να παραμένει άλυτο αυτό το πρόβλημα» τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν γεωγραφικά όρια στη διαχείριση των λυμάτων και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη συνάντηση.


Σε αυτή την υπόθεση θα πρωτοστατήσει ο βιολογικός καθαρισμός Πτολεμαΐδας, στον οποίο θα καταλήγουν όλα τα λύματα του Μουρικίου και του Φιλώτα, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων, του Βερμίου εκτός του τοπικού διαμερίσματος Πύργων και του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τον ποταμό Σουλού και τη Βεγορίτιδα, ενώ η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας θα αναβαθμιστεί σημαντικά σε όλα τα επίπεδα εξυπηρέτησης.


Ο κ. Τσιούμαρης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη αυτή για το Δήμο Πτολεμαΐδας, ο οποίος θα αναλάβει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομηθούν πολλά χρήματα, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα δαπανούνταν για την κατασκευή και μελέτη μεμονωμένων τμημάτων χωριστά.

Η κίνηση αυτή γίνεται προς την κατεύθυνση της διαδημοτικής συνεργασίας, η οποία θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, επιτρέποντας την αξιοποίηση έργων και χρηματοδοτικών εργαλείων σε επίπεδο περιοχής Εορδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: