Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗ

Εγκάρδια υποδοχή επεφύλαξε ο Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη στη συνάντησή της Παρασκευής 28η Μαρτίου στο Υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση είχε ανακοινωθεί από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή και διεκπεραιώθηκε με το προσωπικό ενδιαφέρον του βουλευτή Ν.Δ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε από τον υπουργό στο Δήμαρχο Πτολεμαΐδας όλος ο απαιτούμενος χρόνος για την αναδρομική αναφορά σχετικά με τα τεκταινόμενα από τους εμπλεκομένους στη δραστηριοποίηση του Δήμου Πτολεμαΐδας του Δήμου Πτολεμαΐδας για την έλευση και λειτουργία σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ στην πόλη της Πτολεμαΐδας.


Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας κατήγγειλε και προφορικά το εμπαιγμό που υπέστη ο Δήμος Πτολεμαΐδας από την προκάτοχό του κ. Στυλιανίδη, αλλά και τους καθηγητές της ΔΕ του Π.Δ.Μ. και ζήτησε την αποκατάσταση της αδικίας που υφίσταται ο Δήμος με την τεράστια προσφορά στην ανάπτυξη της χώρας.


Ειδικότερα αναφέρθηκε:



  • Στις τεκμηριωμένες προτάσεις που κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας από το 2003 ο Δήμος Πτολεμαΐδας

  • Στον στρατηγικό σχεδιασμό του Π.Δ.Μ. σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε ήδη από το 2005 να λειτουργεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και το 2007 το Τμήμα Μηχανικών Γεωργικών Συστημάτων.

  • Στη νέα μελέτη που ζήτησε ο υφυπουργός Εθν. Παιδείας κ. Ταλιαδούρος από το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας και παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2006 χωρίς η Δ.Ε. να κοινοποιήσει ως όφειλε στο Α.Σ.Π.Ε., στο οποίο μάλιστα προεδρεύει ο κ. Μασσαλάς.

  • Στην κατ’ εξακολούθηση και επί τρεις φορές απαίτηση του προέδρου της Δ.Ε. του Π.Δ.Μ. κ. Χρήστου Μασσαλά για επικαιροποίηση της υπάρχουσας μελέτης

  • Στη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής των μηχανικών του Υπουργείου Παιδείας για τις προτεινόμενες υποδομές, που θα στεγάσουν τη λειτουργία των σχολών.

  • Στην απόρριψη της πρότασης από καθηγητές της Δ.Ε. του Π.Δ.Μ. με παράλληλα πρόταση για δημιουργία νέας επιτροπής, η οποία θα εξέταζε τη νέα πρόταση.

  • Και στην αποστολή της ήδη υπάρχουσας μελέτης «ως έχει» από τον κ. Μασσαλά τον Οκτώβρη του 2007 στο Υπ. Παιδείας, αφού η προταθείσα επιτροπή των καθηγητών του ΠΔΜ δεν…δημιουργήθηκε ποτέ…

Τέλος ο κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρθηκε



  • στο τμήμα Τ.Ε. Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα που επρόκειτο να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό δελτίο του 2008, αλλά για τους γνωστούς λόγους δεν ανακοινώθηκε, όπως και τα άλλα τμήματα της χώρας και

  • στη δημιουργία του καινοτόμου πόλου έρευνας που πρόκειται να λειτουργήσει στο χώρο της ΑΕΒΑΛ και αναμένεται να προσφέρει γνώσεις υψηλού πανεπιστημιακού επιπέδου σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας αναφέρθηκε δημοσίως, πως πρόκειται να αποτελέσει μια σοβαρότατη υποδομή εξίσου σημαντική με πανεπιστημιακές σχολές.

  • ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης άκουσε με μεγάλη προσοχή το Δήμαρχο και μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Τσιούμαρης σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Π.Δ.Μ., αλλά και την οριστική μελέτη των πανεπιστημιακών για την ίδρυση τμήματος Νοσηλευτικής, ενταγμένου μελλοντικά σε Σχολή Υγείας και τμήματος Διαχείρισης και Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενταγμένου μελλοντικά σε Σχολή Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το όλο θέμα αφού η ίδρυση του καινοτόμου πόλου Ανάπτυξης δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να συνυπολογιστούν στον σχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη περιοχή.


Επανέλαβε το ενδιαφέρον του για την άμεση διευθέτηση του Π.Δ. για την εξαγγελία του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα ενώ έδειξε να λαμβάνει υπ’ όψη την διαμαρτυρία του Δημάρχου για περισσότερα του ενός τμήματος αλλά και του βουλευτή Μιχάλη Παπαδόπουλου για “bonus” λόγω της φετινής ταλαιπωρίας με επιπλέον τμήματα.


Οριοθέτησε χρονικά την απάντησή του επί των θεμάτων που συντηρήθηκαν σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τέλη καλοκαιριού με αρχές του Φθινοπώρου στην περιοχή που αισθάνεται υποχρέωσή του και επιθυμία του να πραγματοποιήσει.


Ο κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, γιατί ο κ. Στυλιανίδης έδειξε μέχρι τώρα να ενδιαφέρεται σοβαρά για το ζήτημα της λειτουργίας τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα και γι’ αυτό άλλωστε ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου για κατ’ ιδίαν συνάντηση, κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε με την προκάτοχό του Υπουργό Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: