Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό «Τύποι σχολείων, Κατευθύνσεις και Σπουδές» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας με πρωτοβουλία του Γραφείου ΣΕΠ του 1ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τον Δήμο Πτολεμαΐδας, το 1ο Γραφείο Β΄/θμιας εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και την ΕΛΜΕ Εορδαίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιλεγμένοι ομιλητές, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως πως πρέπει τα παιδιά να διαλέγουν σχολείο και κατεύθυνση, αλλά και πώς να ενημερώνονται για το περιεχόμενο των σπουδών που θέλουν κάνουν.


Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα, όπως



  • η διάγνωση των προσωπικών χαρακτηριστικών που καθορίζουν το μέτρο της καταλληλότητας για την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων,

  • η σημασία της συμβουλευτικής, δηλαδή η συστηματική επιστημονική υποστήριξη του ατόμου (και ενδεχομένως των άμεσων συγγενών του) για την συνειδητοποίηση των προσωπικών χαρακτηριστικών και τη σχέση τους με συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και

  • η πληροφόρηση γύρω από τις συνθήκες εκπαίδευσης και άσκησης των συγκεκριμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων που ταιριάζουν στο άτομο, καθώς και τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, η οποία πράγματι βοηθάει τους νέους και ενημερώνει τους γονείς τους σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής για το πιο μονοπάτι πρέπει να διαλέξουν, ενώ συνεχάρη τον κ. Ιωσηφίδη για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Ο υπεύθυνος Γραφείου ΣΕΠ 1ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας Νίκος Ιωσηφίδης είπε ότι είναι αναγκαίο να διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, γιατί οι σύμβουλοι προσανατολισμού είναι αυτοί που θα δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις, βοηθώντας με τις γνώσεις τους τα παιδιά να διαλέξουν τι θέλουν να σπουδάσουν. Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον εκπαιδευτικό κόσμο και όλα τα σχολεία της Πτολεμαΐδας και ότι οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: