Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Διαγωνισμός Επισκευής του Χημείου



Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο Διαγωνισμός για την Επισκευή του Νέου Διοικητηρίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας, ΒΙΟ.ΠΑ.Π. Α.Ε. Το Νέο Διοικητήριο θα φιλοξενηθεί στο κτήριο του Χημείου της πρώην Λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ.


Έπειτα από πολύμηνες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πολλαπλές αναβολές, κατέστη εφικτή η διενέργεια του διαγωνισμού αυτού του τόσο σημαντικού έργου, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της τελικής φάσης ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων υποδομής που απαιτούνται για την επιτυχή εμπορική λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας.


Το έργο, το οποίο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1,2 εκ. € περίπου, είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2000-2006 και συγχρηματοδοτείται κατά 40% από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Κονδύλια.


Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία ΓΕΩΤΕΚ με ποσοστό 38,58%, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμα κονδύλια για την υλοποίηση και άλλων ζωτικών έργων ανασυγκρότησης και οργάνωσης του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας.


Στο νέο Διοικητήριο του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας, αναμένεται να φιλοξενηθούν υπηρεσίες και εταιρείες οριζόντιας στήριξης των εγκατεστημένων στο Πάρκο επιχειρήσεων, όπως π.χ. εταιρείες συμβούλων και υποκαταστήματα εμπορικών τραπεζών, τα οποία έχουν ήδη εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον τους.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 6 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: