Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο κατασκευής δύο λιθανθρακικών μονάδων, συνολικής ισχύος 1600 MW στο λεκανοπέδιο Κοζάνης- Πτολεμαΐδας, ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης έκανε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την ακόλουθη δήλωση:

«Επισήμως, έχουμε μια συμφωνία με τη ΔΕΗ για την κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας 450 ΜW στην Πτολεμαϊδα (δέσμευση προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου ΔΕΗ Παν. Αθανασόπουλου στην Κοζάνη), αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η επέκταση του δυτικού πεδίου, με κατηγορηματική δέσμευση της διοίκησης της ΔΕΗ για μετεγκατάσταση των οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης (δήλωση γεν. διευθυντή ορυχείων Κων/νου Μελά).

Αυτά είναι τα επίσημα δεδομένα. Για οτιδήποτε προκύψει είμαστε ανοιχτοί να το συζητήσουμε, σε καμία περίπτωση, όμως, εις βάρος των ήδη συμφωνηθέντων μεταξύ της ΔΕΗ και της τοπικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: