Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 1800 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ

Αίτημα παραχώρησης έκτασης περίπου 1800 στρεμμάτων στο δημοτικό διαμέρισμα Ασβεστόπετρας θα καταθέσει ο Δήμος Πτολεμαΐδας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από έγκριση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης 14 Απριλίου.

«Ζητάμε την έκταση αυτή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο και ανήκει, για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής ή για τις ανάγκες μετεγκατάστασης του δ.δ. Ποντοκώμης του Δήμου Δημ. Υψηλάντη, καθώς, επίσης, και για την ανάπτυξη θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων» είπε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας.

Για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής ο Δήμος Πτολεμαΐδας προτείνει εναλλακτικά δύο περιοχές, η μία είναι η περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο «Πτολεμαίος» και η άλλη στην Ασβεστόπετρα. Ο κ. Τσιούμαρης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε ότι πρόκειται για δύο περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ υπάρχει πρόταση για τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, δίπλα στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, προκειμένου οι κάτοικοι των υπό μετεγκατάσταση οικισμών να διατηρήσουν τους δεσμούς με τον τόπο τους».

Ο κ. Τσιούμαρης είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Μαυροπηγή και είχε κάνει μια πρώτη ενημέρωση στους κατοίκους, ενώ μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση και στη συνέχεια θα κληθούν οι κάτοικοι να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες και άλλα ουσιαστικά στοιχεία, απαραίτητα για το σωστό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: