Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΗΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβείο για δεύτερη συνεχή φορά στην έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός πήρε ο Δήμος Πτολεμαΐδας. Ένα από τα μόλις πέντε βραβεία ποιότητας δόθηκε, μεταξύ των πάνω από 170 συμμετεχόντων, στο περίπτερο του Δήμου Πτολεμαΐδας για την παρουσίαση των εκθεμάτων του. Στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Πτολεμαΐδας το τριήμερο 28, 29 και 30 Μαρτίου 2008. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πτολεμαΐδας είχε βραβευθεί και πέρυσι στην ίδια έκθεση για την άριστη παρουσίαση της λαογραφικής παράδοσης του τόπου και των παλαιοντολογικών ευρημάτων.

Χιλιάδες επισκέπτες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι πολιτικοί, επιστήμονες και καλλιτέχνες, πέρασαν το τριήμερο από το περίπτερο του Δήμου Πτολεμαΐδας και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την άρτια παρουσίαση, ενώ οι διοργανωτές τόνισαν ότι «το περίπτερο του Δήμου Πτολεμαΐδας άφησε άφωνους για τα παλαιοντολογικά ευρήματα επισκέπτες και διοργανωτές και ήταν ιδιαίτερα προσεγμένος ο τρόπος που προβλήθηκε η Μακεδονία».


Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου έδωσε δεξίωση προς τιμήν των Πτολεμαϊτών της Αθήνας στο περίπτερο του Δήμου Πτολεμαΐδας. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά από τα μέλη του Συλλόγου Πτολεμαϊτών Αθήνας, ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να επενδύσει στον τομέα του πολιτισμού, οι καρποί της οποίας ήδη φαίνονται. Περίτρανη απόδειξη το γεγονός ότι πέρυσι ο Δήμος Πτολεμαΐδας στην ίδια έκθεση απέσπασε το Ειδικό Βραβείο παρουσίασης λαογραφικών αντικειμένων και παλαιοντολογικών ευρημάτων από τους διοργανωτές. Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του Μουσείου, ενός εκ των λίγων παλαιοντολογικών, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι κάποια συγκεκριμένη αθηναϊκή εφημερίδα, δεν συμπεριλαμβάνει την Πτολεμαΐδας στους τουριστικούς προορισμούς του Νομού Κοζάνης και δεν αναφέρει την ύπαρξη του μουσείου και των σημαντικών του ευρημάτων. «Όλη αυτή την προσπάθεια δυσφήμισης, την ακυρώνουμε με τέτοιες παρουσίες, όπως αυτή», τόνισε ο κ. Τσιούμαρης.


Η πρόεδρος του Μουσείου κ. Σοφία Τέλιου μίλησε για τις δραστηριότητες και την πορεία του Παλαιοντολογικού- Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας και τόνισε την ανάγκη για εξωστρέφεια, που επιβάλλει και τη συμμετοχή σε ανάλογες εκθέσεις, που έχουν ως στόχο την προβολή της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης.


Το περίπτερο του Δήμου έκλεψε τις εντυπώσεις και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές τόσο για την άριστη παρουσίαση της λαογραφικής παράδοσης του τόπου και των παλαιοντολογικών ευρημάτων, όσο και για την άριστη επικοινωνία των υπευθύνων του περιπτέρου με τον κόσμο που επισκέφθηκε την έκθεση.


Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης συνδιοργάνωσε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για 2η συνεχή χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη μεγαλύτερη στη χώρα συνάντηση για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2008, με στόχο την ανάδειξη του αυθεντικού λαϊκού πνεύματος, της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης. Η διοργάνωση αυτή έχει ως στόχο τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους κατά τόπους γνήσιους εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού, όπως πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, για την ανάδειξη του αυθεντικού λαϊκού πνεύματος, της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης.

Στην αποστολή συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Σουλτάνα Βάνη Κεχαγιά, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Πτολεμαΐδας και το Μουσείο Πτολεμαΐδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: