Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ


Το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας (Β.Δ.Ω.Π.), η κατασκευή του οποίου ήταν επιβεβλημένη, λόγω των περιορισμένων χρόνων του υφιστάμενου κτιρίου, που φιλοξενεί σήμερα τις δραστηριότητές του.


Ο προϋπολογισμός του έργου, μετά από έκπτωση της αναδόχου εταιρίας των «Κωνσταντίνου Τσιράλη και Γεωργίου Δεμερτζή», ανέρχεται στα 702.000 € με αρχικό χρονοδιάγραμμα περαίωσης των εργασιών την 31η Ιουλίου του 2008, όμως εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2007 κατά την διάρκεια της σκυρόδεσης του κτιρίου υπήρξε καθυστέρηση των εργασιών και παράταση επιπλέον δύο μηνών. Παρόλα αυτά με εντατικές προσπάθειες τα συνεργεία κατάφεραν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο.


Το νέο κτίριο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης ενώ είχε συνάντηση και με τον ανάδοχο του έργου.


Σε δηλώσεις του ο κ. Τσιούμαρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών τονίζοντας την σημασία του έργου στην αναβάθμιση της μουσικής παιδείας που παρέχει το Β.Δ.Ω.Π., με στόχο ακόμη περισσότερες πανελλήνιες διακρίσεις.


Το νέο κτίριο περιλαμβάνει:


- πέντε αίθουσες διδασκαλίας εκ των οποίων οι δύο χωρίζονται με κινητό διαχωριστικό


- γραφείο διδασκόντων


- χώροι υγιεινής


- ειδικός χώρος υγιεινής για Α.Μ.Ε.Α.


- χώρος διαλείμματος


- αίθουσα χορού


- καλλιτεχνικό καφενείο


- αίθουσα εκδηλώσεων


- χώρος ηχογράφησης

χώρος φύλαξης και συντήρησης μουσικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: