Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ Τ/Θ ΜΕ ΤΟΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Υπογράφτηκε σήμερα από το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΤΕΚ-Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Σαμψάνη, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, η σύνδεση των αγωγών μεταφοράς θερμότητας 50 + 50ΜW από τις μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς. Πρόκειται για ένα έργο συμβατικού προϋπολογισμού 12.701.972,30€ χωρίς Φ.Π.Α. (αρχικού 23.416,939€) με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης 550 ημερών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας «πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο, το οποίο έχει εκτελεστεί στο Δήμο Πτολεμαΐδας, αλλά ίσως και το μεγαλύτερο το οποίο εκτελέστηκε στη χώρα από δημοτική επιχείρηση» και συνέχισε λέγοντας ότι «το έργο θα ολοκληρώσει τη θέρμανση των κατοίκων της Πτολεμαΐδας και των δημοτικών διαμερισμάτων και θα μας απαλλάξει οριστικά από προβλήματα, όπως του χειμώνα του 2003, που βγήκε εκτός για 28 ολόκληρες μέρες, επιφέροντας ένα τεράστιο πλήγμα στους καταναλωτές».


Όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης, η Τηλεθέρμανση αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο της ΑΕΒΑΛ και του ΒΙΟ.ΠΑ, προσελκύοντας επιχειρήσεις ελληνικές και ξένες και δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ανάπτυξη θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, ιχθυοκαλλιεργειών και άλλων δραστηριοτήτων. Παράλληλα, «το μεγάλο κέρδος είναι η περιβαλλοντική ελάφρυνση από το διοξείδιο του άνθρακα, καθώς μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 60.000 τόνους», είπε ο κ. Τσιούμαρης.


Σε ότι αφορά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό η Τ/Θ θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο που πλήττεται από την ανεργία, προσελκύοντας επιχειρήσεις, που θα αναπτύξουν την τοπική οικονομία και θα δώσουν δουλειά.


Η χρηματοδότηση του έργου, μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σουφλιά, υπάρχει πρόταση να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος (ΕΠΠΕΡ) και να χρηματοδοτηθεί κατά 65%, κάτι που διαβεβαίωσε και ο γεν. γραμματέας του υπουργείου κ. Ευάγγελος Μπαλτάς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης το έργο είχε εδώ και καιρό δημοπρατηθεί, αλλά κρατήθηκαν τα όρια έγκρισης της σύμβασης, προκειμένου να ενταχθεί χρηματοδοτικά στον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, που μόλις χθες άνοιξε.


Η δημοτική αρχή κατάφερε να πετύχει μια πολύ μεγάλη έκπτωση της τάξεως του 35,45%, κρατώντας, όπως πάντα, διαφανείς τις διαδικασίες.

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας ευχαρίστησε τις απερχόμενες δημοτικές αρχές για την προσφορά τους, τη διευθύντρια της ΔΕΤΗΠ κ. Ιωάννα Καλαϊτζίδου, το διοικητικό, επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, που με την πολλή δουλειά τους έκαναν την επιχείρηση γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή θα γυρίσει σελίδα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούμαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: