Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

«ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ» ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Ο Δήμος Πτολεμαΐδας συνεχίζοντας την προσπάθεια της κατάργησης των χώρων που αποτελούν « στέκια ναρκομανών», σκουπιδότοπους και εστίες μόλυνσης, προχώρησε με τα συνεργεία του στην τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων σε εγκαταλελημμένα σπίτια και μαγαζιά, ώστε να εμποδίζεται η προσπελασιμότητά τους.


Συγκεκριμένα στο ακατοίκητο σπίτι που βρίσκεται επί της 25ης Μαρτίου (δίπλα από την καφετερία Splendor) και αποτελούσε «στέκι ναρκομανών» τοποθετήθηκαν σιδεριές και κάγκελα στο τοιχίο, προκειμένου να μην έχουν πρόσβαση οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και να εμποδίζεται η ρίψη απορριμμάτων.


Παράλληλες παρεμβάσεις από τα συνεργεία του Δήμου έγιναν και στα δύο παλιά καταστήματα της οδού Πόντου (ύψος λαϊκής αγοράς), που αποτελούσαν εστίες μόλυνσης καθώς μετατράπηκαν σε σκουπιδότοπους. Αφού απομακρύνθηκαν όλα τα σκουπίδια και τα επικίνδυνα διάφορα αντικείμενα, σφραγίστηκαν με λαμαρίνες και σιδεριές.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει σε εγκαταλειμμένα κτίρια των εργατικών κατοικιών, τα οποία «σφραγίστηκαν» με μεταλλικά πλέγματα, που τοποθετήθηκαν στις πόρτες και στα παράθυρα, ενώ ο στόχος του Δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη είναι ν’ απαλλαγεί η πόλη από όλα τα παλιά κτίρια, που αποτελούν «στέκια ναρκομανών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: