Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ-ΣΕΚ (ΤΕΕ) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ «ΔΑΙ

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης συγχαίρει θερμά τους καθηγητές Ζαφειρούλα Αλεξιάδου (Υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ) και Βασίλειο Χατζησάββα, υπό την καθοδήγηση των οποίων, η ομάδα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ-ΣΕΚ, πρώτευσε στο σχολικό διαγωνισμό κατασκευών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δαίδαλος» των Τεχνικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα ο κ. Τσιούμαρης συγχαίρει του μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας (ΕΠΑΛ-ΣΕΚ) που με την πρωτιά τους απέδειξαν για μία ακόμη φορά το καλό επίπεδο σπουδών των σχολείων της Πτολεμαΐδας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους δασκάλους τους και ευχές για νέες διακρίσεις και επιτυχίες στη ζωή τους μέσα και έξω από το σχολείο.

Το έργο «εντοπισμός με laser χιονοδρόμων σε χιονοδρομική πίστα» των μαθητών διακρίθηκε και βραβεύτηκε, στην διάρκεια της Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων, από την διεύθυνση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Συνολικά στη φετινή έκθεση «Δαίδαλος» συμμετείχαν 13 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και η δυνατότητα ανάδειξης όσων μαθητών έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες και κλίσεις στον τεχνολογικό, επιστημονικό ή καλλιτεχνικό τομέα.

Το πρόγραμμα «Δαίδαλος» χρηματοδοτείται από το Γ΄ΚΠΣ και μαζί με το έργο των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας βραβεύτηκε επίσης το 1Ο ΕΠΑΛ-ΣΕΚ Καστοριάς σχολεία, τα οποία θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Μακεδονία στον πανελλαδικό διαγωνισμό (έκθεση) που θα γίνει στις 12 και 13 Μαΐου στην Αθήνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ΕΠΑΛ (πρώην ΤΕΕ) της Πτολεμαΐδας έχουν στο ενεργητικό τους 5 συνολικά βραβεία σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας από το 2001 μέχρι και σήμερα ενώ 2 από τα έργα (κατασκευές) έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: