Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Στο Ολυμπιακών διαστάσεων Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας για πρώτη φορά έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων ανήμερα των Θεοφανείων στις 12:30 το μεσημέρι.
Στον εορτασμό παραβρέθηκαν πάνω από 1500 πολίτες που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τις κερκίδες του κλειστού κολυμβητηρίου. Έντεκα νέοι και νέες βούτηξαν μάλιστα στη θερμαινόμενη πισίνα (28 βαθμών Κελσίου) για να πιάσουν τον Σταυρό που νωρίτερα έριξε ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Αυγουστίνος Αυξωνίδης.
Ο Αριστείδης Σταύρου – Τσιροζίδης, πιο τυχερός από όλους όσους βούτηξαν, κατάφερε τελικά να πιάσει τον ξύλινο Σταυρό, δηλώνοντας ευτυχισμένος και τυχερός για την χρονιά που πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε.
Η απόφαση της ρίψης του Σταυρού στο νέο κολυμβητήριο ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου και της Εκκλησίας, η οποία μαζί με τη συνάντηση των επιταφίων όλων των ενοριών τη Μ. Παρασκευή δίνει την ευκαιρία σε όλους τους συνδημότες να βρίσκονται κοντά αυτές τις στιγμές, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Το πρωί της Δευτέρας (χθες) ο νεαρός μαθητής, Αριστείδης Τσιροζίδης συνοδευόμενος από τους γονείς του επισκέφθηκε το δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη ο οποίος του δώρισε έναν χρυσό Σταυρό σε ανάμνηση της επιτυχίας του να πιάσει τον Σταυρό, που έριξε στην πισίνα ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Αυγουστίνος Αυξωνίδης κατά τον Αγιασμό των υδάτων. Σε ότι αφορά στη χρήση του κολυμβητηρίου από τους πολίτες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τα διάφορα προγράμματα (εκμάθηση κολύμβησης κ.α.), ο Δήμος Πτολεμαΐδας ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέρχονται στο δημοτικό κολυμβητήριο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ώρες και μέρες που μπορούν να αθληθούν και τις αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα πρέπει να υποβληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: