Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε την τοπική μας κοινωνία και έλαβε διαστάσεις στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, λόγω του ότι συνέβη σε μια επαρχιακή πόλη, δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν μας. Σίγουρα, η Πτολεμαΐδα δεν είναι η πρώτη, ούτε η μοναδική πόλη που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι, όμως, ζήτημα της τοπικής κοινωνίας να αντιδράσει και να δείξει ότι διαθέτει έναν ισχυρό κοινωνικό ιστό. Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πρώτα της τοπικής κοινωνίας και κατά δεύτερο της κεντρικής εξουσίας.
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας σε ένδειξη πένθους αποφάσισε να κρατήσει τις υπηρεσίες του κλειστές χθες Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Πέρα, όμως, από αυτή τη συμβολική κίνηση οφείλει για μια ακόμη φορά να ενημερώσει τους δημότες και να προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τα απονευρωμένα αντανακλαστικά της κοινωνίας, κάτι που διαφάνηκε όταν πέρυσι σε εκδήλωση για την παραβατικότητα των νέων με ομιλήτριες την εγκληματολόγο κ. Βάσω Αρτινοπούλου και την ψυχολόγο κ. Νεκταρία Αποστολίδου διαπιστώθηκε η απουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των λοιπών συναρμοδίων φορέων.
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας, λοιπόν, ενημερώνει ότι εδώ και καιρό
έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Παραβατικότητας, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του νομικού κόσμου, των δικαστικών και αστυνομικών αρχών, της εκπαίδευσης, του πανεπιστημίου και της Εκκλησίας, με στόχο την καταγραφή και την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων.
λειτουργεί Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, η οποία έχει συμβουλευτικό ρόλο και παρέχει βοήθεια σε κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει προβλήματα με άκρα μυστικότητα.
κατά το φετινό κύκλο του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου θα συζητηθούν οι σχέσεις γονέων και παιδιών, με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να μιλήσουν για τις σχέσεις με τα παιδιά τους.
επίσης, στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα λειτουργήσουν τμήματα συμβουλευτικής.
ο Δήμος Πτολεμαΐδας προχώρησε στην κατεδάφιση εγκαταλελειμμένων οικιών, τα οποία αποτελούσαν στέκια διακίνησης ναρκωτικών, ενώ κατ’ επανάληψη ήδη από το 2004 ζήτησε με έγγραφα του από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να γίνει νομιμοποίηση των κτισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους και να παραχωρηθούν για χρήση στο Δήμο.
έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τους «Ορίζοντες» και με όλα τα σχολεία
διοργάνωσε ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα
μέσα από αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές ανοίγει νέους δρόμους για τους νέους
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας αποτελεί την ομπρέλα, κάτω από την οποία η τοπική κοινωνία θα προστατευθεί, όπως πρόσφατα συνέβη με το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, της ΜΕΘ κ.α.Η συνεργασία όλων των φορέων και των δημοτών θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: