Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας μετά την πρόσφατη επίσκεψή του και συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό υγείας για θέματα νοσοκομείων κ. Γ. Παπαγεωργίου στις 19 Δεκεμβρίου 2007, αλλά και τη συνάντηση του υφυπουργού με τη διευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας κ. Αποστολίδου Ευτέρπη, θεωρεί ικανοποιητικές τις εξελίξεις στο θέμα της επαναλειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και προτείνει την αναβολή των κινητοποιήσεων.

Η επιστολή του Δημάρχου προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, η οποία κοινοποιείται και στους αρμόδιους φορείς, έχει ως εξής:

Αισθάνομαι την υποχρέωση ύστερα από :
o την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου με μοναδικό θέμα την επαναλειτουργία της ΜΕΘ του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ και την ομόφωνη απόφασή μας επ΄ αυτής.
o Την ακολουθηθείσα εποικοδομητική συνάντησή μας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας για θέματα Νοσοκομείων κ. Γ. Παπαγεωργίου στις 19 Δεκεμβρίου 2007 παρουσία και των βουλευτών του Νομού μας καθώς και
o Την επανακολουθείσα συνάντηση του κ. Υφυπουργού με την Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Αποστολίδου Ευτέρπης.
Να σας ενημερώσω ότι το άριστο κλίμα και οι δεσμεύσεις του κ. Υφυπουργού φαίνεται ότι προγραμματίσθηκαν και ήδη άρχισαν να υλοποιούνται.
Με το Υ10α/Γ.Π. 158030/9.1.2008 έγγραφο, το οποίο επισυνάπτουμε μας γίνεται γνωστό ότι το Υπουργείο προβαίνει ήδη στην τοποθέτηση επικουρικών γιατρών για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της ΜΕΘ, ενώ παράλληλα ορίζεται σ΄ αυτό η έγκριση προκήρυξης της κενής θέσης επιμελητή Α και εφόσον το νοσοκομείο κρίνει αναγκαία την αύξηση των θέσεων, νά απευθυνθεί στη Δ/νση Μονάδων Υγείας, κοινοποιώντας το μάλιστα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε άμεσα να προχωρήσουν και να εγκριθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Ειδικότερα όσον αφορά την τοποθέτηση επικουρικού γιατρού, διορίσθηκε ο πρώτος του πίνακα, αλλά αρνήθηκε επειδή ήταν κάτοικος Αθηνών.
Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένο γιατροί που εκδήλωσαν επιθυμία να εργαστούν στην ΜΕΘ του Μποδοσάκειου και αναμένεται η άμεση τοποθέτησή τους.
Όσον αφορά την προκήρυξη της θέσης επιμελητή Α, άμεσα αναμένεται να συζητηθεί στο Δ.Σ. του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου η μετατροπή και προκήρυξη της θέσης του επιμελητού Α΄ σε θέση επιμελητού Α΄ ή Β΄ ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες κάλυψής της. Όσον αφορά την σύσταση νέας οργανικής θέσης επιμελητού Β΄ με μερική τροποποίηση του οργανισμού επισημαίνουμε πώς ήδη το Νοσοκομείο έκρινε αναγκαία την δημιουργία της, υπήρξε απόφαση του Δ.Σ. και στάλθηκε ο σχετικός φάκελος στην 3η ΥΠΕ (30.3.07, αρ. πρ. : 2431) και άρα αναμένονται οι άμεσες σχετικές διαδικασίες από το Υπουργείο. Υπάρχει επίσης υπόσχεση πώς μετά την έναρξη της επαναλειτουργίας της ΜΕΘ θα κριθεί και το σχετικό αίτημα για σύσταση 2 θέσεων εξειδίκευσης στην εντατικολογία.
Κατόπιν αυτών θεωρούμε ικανοποιητικές τις εξελίξεις και πρότασή μας είναι να ανασταλούν κινητοποιήσεις μέχρι νεωτέρας.



Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας



Γρηγόρης Τσιούμαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: