Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Δέκα στεγαστικά δάνεια χορηγούνται σε Έλληνες – Αθίγγανους

Διέξοδο δίνει ο Δήμος Πτολεμαΐδας σε ένα χρόνιο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι – τσιγγάνοι του Δήμου, σχετικά με την απόκτηση μόνιμης κατοικίας.
Μέσα στο προσεχές διάστημα θα χορηγηθούν δέκα στεγαστικά δάνεια σε Έλληνες Αθίγγανους μετά από αιτήσεις που κατέθεσαν μέσα στο 2006 στην ειδική εισηγητική επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.
Με την εξασφάλιση της ευνοϊκής αυτής απόφασης ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του Δημάρχου Πτολεμαΐδας, ο οποίος σε ανοιχτή επικοινωνία με τον βουλευτή Γ. Κασαπίδη και με την υποστήριξη πάντα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και μετά τις επιστολές που απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει θετική ανταπόκριση επί των αιτήσεων, δεδομένου ότι θα λύσει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα του Δήμου, που αφορά στην ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας εδώ και αρκετά χρόνια και δεν διαθέτουν εισοδήματα για την απόκτηση στέγης, χωρίς την κρατική συνδρομή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο υπ’ αριθμ. 19789/26-4-07 έγγραφο του Δήμου για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων στους τσιγγάνους του Δήμου Πτολεμαϊδας , η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν αρνητική και μετά από επιμονή του Δημάρχου έγινε η επανεξέταση του θέματος και εγκρίθηκαν κατ’ αρχήν οι πέντε και στη συνέχεια και οι δέκα αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: