Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου εξέφρασε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος θα παραστεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στην εξόδειο ακολουθία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
“Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε δύο φορές τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο στο Δήμο Πτολεμαϊδας και από το πέρασμά του διαπιστώσαμε ότι ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος με εξαιρετική μόρφωση, η οποία συμβάδιζε με το βίο του» τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, υπογραμμίζοντας ότι τρία γεγονότα ήταν εκείνα που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του.
Συγκεκριμένα, η ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας, που παρότρυνε όλο τον κόσμο να διδάξει την ιστορία στη νεότερη γενιά, δίνοντας ως παράδειγμα το «μαρμαρωμένο βασιλιά».
Η εξαιρετική ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαϊδας, που αναφέρθηκε στην προσφορά του Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Και τέλος, το γεγονός ότι στη δεξίωση που του παρέθεσε ο Δήμος Πτολεμαϊδας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του τραγουδήσουν τα 12 ευζωνάκια, εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τον ένθερμο πατριωτισμό του.
Όλα τα παραπάνω που θυμόμαστε από το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο κατά τις επισκέψεις του στον τόπο μας, που πολύ αγαπούσε, μας προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση αυτή τη στιγμή, ενώ αισθανόμαστε ακόμα πιο βαθιά την τιμή για την αγάπη που μας έδειξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: