Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Με 7 εκατομμύρια ευρώ για τη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας γύρισε από την Αθήνα

Με 7 εκατομμύρια ευρώ για τη Σχολή Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας γύρισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Το ποσό των 7.5 εκ. € αφορά στο λειτουργικό κόστος για δύο εκπαιδευτικές σειρές διάρκειας έξι μηνών η κάθε μια και καλύπτεται από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Πτολεμαΐδας έχει επιχορηγηθεί με 1.368.768,35 €, που αφορούσαν στην επιχορήγηση λειτουργικών εξόδων βάσει της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ επιπλέον έλαβε εκτός προγραμματικής σύμβασης για επιχορήγηση παγίων το ποσό των 101.167,43 € και έχει εγκριθεί το ποσό των 232.000€ για έργα διαμόρφωση αυλείου χώρου.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας γύρισε από την Αθήνα ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις εξελίξεις στη χρηματοδότηση και με τις επαφές που είχε εκεί με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Γρ. Φρέσκο, αλλά και την κ. Βασιλική Γιαβή, προϊσταμένη του Τμήματος Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α.
Η νέα σειρά αναμένεται να έρθει στην Πτολεμαΐδα στα τέλη του Φεβρουαρίου, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας για την εκπαίδευση νέων πυροσβεστών κατά το διάστημα της αποφοίτησης έως και την επαναλειτουργία στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών αλλά και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη για την άριστη συνεργασία αλλά και την ιδιαίτερη μέριμνα για την πόλη της Πτολεμαΐδας, αφού η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος της περιοχής έγιναν ιδιαίτερα αισθητές ήδη από την πρώτη στιγμή λειτουργία της σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: