Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ,ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΟ 2008


Μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα, με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και πολλές νέες ελπίδες η Πτολεμαΐδα υποδέχθηκε το 2008. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας για 5η συνεχή χρονιά, συνεχίζοντας ένα θεσμό που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου.
Η αλλαγή του χρόνου, που αποτελεί ορόσημο για όλους τους ανθρώπους, βρήκε και εφέτος την Πτολεμαΐδα να γιορτάζει με παραδοσιακό τρόπο, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, τη φιγούρα του Άη Βασίλη, αναβίωση εθίμων όπως το σπάσιμο του ροδιού, το κόψιμο της Βασιλόπιτας, το μοίρασμα των δώρων από το δήμαρχο, ο οποίος ευχήθηκε σ’ όλους υγεία και αγάπη και για το Δήμο Πτολεμαΐδας το 2008 να είναι μία ακόμα χρονιά μεγάλων έργων, που θα δώσουν νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.
Ο κ. Τσιούμαρης κατά τον χαιρετισμό τους προς τους πολίτες τόνισε: «είμαστε περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά και με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι ο θεσμός που ξεκινήσαμε εδώ και πέντε χρόνια συνεχίζεται και ενισχύεται από όλους εσάς, που καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές κατά τις οποίες μπορούμε όλοι μαζί να συνυπάρξουμε πλούσιοι και φτωχοί, ντόπιοι, πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες και να γιορτάσουμε από κοινού τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επειδή εγώ πιστεύω στις ευχές όταν είναι καλοπροαίρετες και βγαίνουν από τα βάθη της ψυχής θέλω να σας πω ότι όταν υπάρχει υγεία την οποία δίνει ο Θεός κι όταν υπάρχει αγάπη, που εμείς μπορούμε να δώσουμε στους συνανθρώπους μας, τότε πιστεύω ότι δεν φοβόμαστε τίποτε στη ζωή, για ευημερία και οικογενειακή και κοινωνική πρόοδο. Σας έχουμε έμπρακτα αποδείξει το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την πρόοδος του τόπου μας και να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε ακόμα καλύτερα στην χρονιά που ξεκίνησε». Υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας, στήθηκε γύρω από τις φωτιές μια μεγάλη γιορτή με χορούς και τραγούδια, πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί, που απλώθηκε σε όλη την πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: