Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Βάσω Αρτινοπούλου θα είναι η κεντρική ομιλήτρια της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Επιτροπή Παραβατικότητας του Δήμου Πτολεμαΐδας την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 8μ.μ. στο Πνευματικό κέντρο. Η κα. Αρτινοπούλου θα παρουσιάσει την πρόταση δημιουργίας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης στην Πτολεμαΐδα καθώς έχει σχετική εμπειρία από αντίστοιχα Κέντρα και δομές που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για μια δομή στήριξης των ατόμων και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρίζουν ψυχολογικής και άλλης μορφής επιστημονικής καθοδήγησης με πρωταρχικό στόχο την πρόληψη και κατ’ επέκταση την στήριξη όπου αυτήν κρίνεται αναγκαία.
Αξιόλογη κρίνει την προσπάθεια του δήμου η κα. Αρτινοπούλου καθώς αντίστοιχα μοντέλα έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό με μεγάλη αποτελεσματικότητα και επιτυχία.
Το κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης δεν θα είναι μία διαγνωστική ιατρικού τύπου δομή αλλά κέντρο πρόληψης και στήριξης σε οικογένειες που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα όπως μαθησιακές δυσκολίες, κακοποίηση, χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών κ.α.
Τα Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης λειτουργούν με βάση κάποιες προδιαγραφές όπως:
- στεγάζονται σε κεντρικά σημεία των πόλεων ώστε να μην στιγματίζονται οι επισκέπτες (πολίτες) του.
- απόλυτη εχεμύθεια του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου
- το Κέντρο στελεχώνεται διεπιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, ψυχίατρους, Κοινωνικούς λειτουργούς) διότι και τα προβλήματα είναι σύνθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: