Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη επισκέφθηκε ο Εντεταλμένος σύμβουλος εμπορίου της Ν.Α. Κοζάνης και οι πρόεδροι των εκθετών της λαϊκής αγοράς του Δήμου προκειμένου να συζητήσουν για την εύρυθμη λειτουργία της.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι κινήσεις που προέβη η Δημοτική Αρχή από το ξεκίνημα της θητείας της μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα:
-Αντιμετωπίζει δυναμικά τα τεράστια χρονίζοντα προβλήματα ( η αλλαγή του νόμου και οι νέες πολλές άδειες δημιούργησαν έντονο πρόβλημα στην χωροθέτηση των εκθετών).
-Βεβαιώνει όλα τα συσσωρευμένα συγκεκριμένα πρόστιμα, για το στάσιμο και υπαίθριο εμπόριο, στις αρμόδιες ΔΟΥ, για πρώτη φορά.
-Δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της υγιεινής για τους εκθέτες ιχθύων. Κατασκευάζει αποχετευτικό δίκτυο και τροφοδοτεί με νερό όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
-Καθιερώνει το ωράριο λειτουργίας της δημοτικής αγοράς τοποθετώντας τις ανάλογες διευκρινιστικές πληροφοριακές πινακίδες.
-Επενδύει άμεσα στην πλήρη υγιεινή και καθαριότητα του χώρου τοποθετώντας περισσότερους κάδους και διαθέτοντας περισσότερο προσωπικό και μηχανήματα από τα συνεργεία του Δήμου.
-Αυξάνει τα τέλη της δημοτικής αγοράς, στους εκθέτες με μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις για την κάλυψη και μόνον του πληθωρισμού.
-Ψηφίζει για πρώτη φορά εκπτώσεις στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες εκθετών.
-Αξιοποιεί και ρυθμίζει παλαιές οφειλές βάσει των ρυθμίσεων του υπουργείου δίνοντας διέξοδο στις παλιές χρονίζουσες οφειλές των εκθετών.
-Εισπράττει βάσει τριπλότυπων αποδείξεων του ειδικού ταμείου του Δήμου καθιερώνοντας την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και σε αυτόν τον τομέα.
-Θα προχωρήσει στην γραμμογράφηση του χώρου της λαϊκής αγοράς όταν θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: