Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στο καυτό θέμα της ίδρυσης πανεπιστημιακών τμημάτων στην Πτολεμαϊδα και οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του Δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη στην εκπνοή της προθεσμίας «κατά την οποία η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Π.Δ.Μ όφειλαν να ξεκαθαρίσουν τι μέλλει γενέσθαι», προκαλούν έντονη κινητικότητα.
Ο κ. Τσιούμαρης θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο για το καυτό και ζωτικής σημασίας για την Πτολεμαϊδα θέμα. Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας αναμένει από την συνάντηση μια ξεκάθαρη θέση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ σχετικά με την πρόθεση ίδρυσης πανεπιστημιακών τμημάτων, χωρίς υπεκφυγές και παραπομπές στις καλένδες, καθώς η Πτολεμαϊδα δεν μπορεί να περιμένει πια.
Χθες κοινοποιήθηκε στο Δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη η επικυροποιημένη σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠ.Ε.Π.Θ. με αρ. πρωτ. 133637/Β1/11-12-2006 πρόταση ίδρυσης Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με σειρά προτεραιότητας:
1. Σχολή Υγείας με δύο τμήματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης α) Νοσηλευτικής και β) Οργάνωσης και Διαχείρισης Μονάδων Υγείας
2. Σχολή Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Προστασίας Περιβάλλοντος με δύο τμήματα α) Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και β) Ελέγχου και Προστασίας Περιβάλλοντος.
Ενώ σήμερα, γνωστοποιήθηκε στο Δήμαρχο Πτολεμαϊδας με την υπ. αριθμ. 3370/8-5-2007 ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας θα συζητηθεί το θέμα της ένταξης της –για δεύτερη φορά- επικαιροποιημένης πρότασης, που κατέθεσε εγκαίρως ο Δήμος Πτολεμαϊδας, κατόπιν υπόδειξης του προέδρου της Δ.Ε. κ. Χρ. Μασσαλά, στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Η ένταξη της πρότασης θα σημάνει την προώθηση της στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και θα αναπτερώσει τις ελπίδες της Πτολεμαϊδας.
Επίσης, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας απέστειλε επιστολή προς του βουλευτές του Ν. Κοζάνης με την οποία τους ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις και ζητά την αρωγή τους στο υψίστης σημασίας αυτό θέμα για την Πτολεμαϊδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: