Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΙΧ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Είναι τουλάχιστον παρήγορο ότι ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος αντελήφθη μετά από τόσο καιρό ότι οφείλει να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες αποκλειστικής αρμοδιότητάς του, σε ότι αφορά στο θέμα του Πανεπιστημίου, έστω κι αν αυτές περιορίζονται μόνο σε ευχολόγια και δηλώσεις.
Είναι λυπηρό, όμως, να αναπαράγει ένας συντοπίτης βουλευτής, αντιπρόεδρος, μάλιστα, της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, δηλώσεις περί ελλιπών προτάσεων, ενώ κατ’ επανάληψη η δημοτική αρχή έθεσε στη διάθεσή του κ. Παπαδόπουλου και των συναδέλφων του τους πλήρεις φακέλους των μελετών, έτσι όπως εστάλησαν από την αρμόδια επιτροπή πανεπιστημιακών σε κάθε περίπτωση. Θα έπρεπε, επίσης, να γνωρίζει καλά, πως παρά το γεγονός ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση ευθύνη της δημοτικής αρχής η κατάρτιση του φακέλου απο την επιστημονική επιτροπή (παρά μόνο η παροχή των στοιχείων), εμείς παρακολουθήσαμε εκ τους σύνεγγυς τη διαδικασία και για το λόγο αυτό αντιληφθήκαμε και επισημάναμε έγκαιρα τις όποιες καθυστερήσεις υπήρξαν.
Η δημοτική αρχή τάχθηκε εξ’ αρχής υπέρ της συνολικής διεκδίκησης και ζητούσε διακαώς μια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την οποία πολύ εύκολα θα μπορούσε να πετύχει ο κ. Παπαδόπουλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, αλλά από ότι γνωρίζουμε ουδέποτε χτύπησε την πόρτα της οδού Μητροπόλεως και δεν εκμεταλλεύτηκε τις συναντήσεις με τους συναδέλφους του υπουργούς και υφυπουργούς στο περιθώριο έστω κι ενός καφέ στο κυλικείο του Κοινοβουλίου. Ο κ. Τσιούμαρης κατ’ επανάληψη κάλεσε όλους τους βουλευτές σε συνάντηση, ενώ με την ανακοίνωση της συνάντησης του με τον Υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο, ζήτησε –παρά το γεγονός ότι δεν όριζε το πρωτόκολλο- την παρουσία των βουλευτών του νομού και του Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.
Δεν ξέρουμε ποιο είναι το περιεχόμενο και ποια θα είναι η τύχη της ειδικής επικαιροποιημένης πρότασης που κατέθεσε ο βουλευτής (άραγε μέσα σε ποιο πλαίσιο;), εμείς, όμως, έχουμε καταθέσει τις τεκμηριωμένες επιστημονικές προτάσεις μας, αφού πήραμε την έγκριση της τοπικής κοινωνίας και του επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει η περιοχή μας.
Πάντως έστω και την ύστατη και κρίσιμη αυτή στιγμή καλούμε τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο να συστρατευθεί στον αγώνα του Δήμου Πτολεμαϊδας (αν και θα έπρεπε αντίστροφα οι βουλευτές να καλούν στους αγώνες των αρμοδιοτήτων τους την τοπική κοινωνία) που από το σημείο μηδέν έφτασε ένα βήμα πριν από την υλοποίηση του μεγάλου οράματος με μοναδική στήριξη αυτή του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: