Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Υπερθέαμα αισθήσεων από τη Σχολή Μπαλέτου του Δήμου Πτολεμαϊδας


Με ένα υπερθέαμα αισθήσεων έκλεισε η φετινή χρονιά για την Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού σε συνδιοργάνωση της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Πτολεμαϊδας.
131 μπουμπούκια χόρεψαν σε μια θεματολογία –δανεισμένη λες- από τους πίνακες των καλύτερων ζωγράφων. Καμέλιες, κρίνοι, παραρούνες, χρυσάνθεμα, ρόδα, αστερίδες, νάρκισσοι, ηλίανθοι, ανεμώνες και νούφαρα με μουσική επένδυση από τους κορυφαίους κλασικούς μουσουργούς, όπως Prokofiev, Chopin, Vivaldi και Mozart και φόντο πίνακες κορυφαίων ζωγράφων, όπως Μονέ, Βαν Γκόγκ και Νταλί δημιούργησαν ατμόσφαιρα ψυχικής και πνευματικής ανάτασης σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαϊδας γέμισε ασφυκτικά από νωρίς από όλους όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά την καλύτερη ίσως εκδήλωση των τελευταίων χρόνων στην Πτολεμαϊδα.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης μίλησε με επαινετικά λόγια για όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα για την καθηγήτρια χορού κ. Μάρθα- Δήμητρα Τασιούδη, η οποία επιμελήθηκε τη σύνθεση και τη διδασκαλία, τον διευθυντή της ΔΕΠΕΚΟΠΠ κ. Δημήτρη Λιακάκο, την πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης.
Ο κ. Τσιούμαρης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά των γονιών των παιδιών, τους οποίους συνεχάρη για τη συνεχή συμπαράσταση και τη συμβολή τους στην ανατροφή σωστών μελλοντικών πολιτών. Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας αναφέρθηκε στην πολιτιστική άνοιξη της Πτολεμαϊδας, η οποία είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και αδιάκοπων προσπαθειών των τελευταίων χρόνων.
Η Πειραματική Σχολή Κλασικού χορού λειτουργεί αδιάκοπα τα τελευταία έξι χρόνια και παραμένει μοναδική στη Δυτική Μακεδονία. Είναι ευτύχημα ότι παρουσιάζει ένα διαρκώς αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό ηλικίας 4 έως 16 ετών, ενώ η επιβάρυνση για τους γονείς είναι ιδιαίτερα μικρή σε σχέση με το έργο που προσφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: