Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο για το θέμα της ίδρυσης τμημάτων πανεπιστημιακών σχολών στην Πτολεμαϊδα την προσεχή Παρασκευή, ο κ. Τσιούμαρης απέστειλε στους τοπικούς βουλευτές την ακόλουθη επιστολή:

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι με τη δική σας πρόταση αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Μαρτίου 2007 να παρατείνουμε μέχρι την 1η Μαΐου την καταληκτική ημερομηνία, κατά την οποία… «η ηγεσία του Υπ. Παιδείας και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας όφειλαν να μας ξεκαθαρίσουν το αν και πότε θα ξεκινήσουν επιτέλους να λειτουργούν οι πανεπιστημιακές σχολές στην πόλη μας, ειδάλλως θα ξεκινήσουμε συμβολικές καταλήψεις κάθε μορφής και διαρκείας» δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια τουλάχιστον σε ότι αφορά στους αρμόδιους πολιτικούς του Υπουργείου Παιδείας.
Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 12 Μαΐου έχουμε συνάντηση για το καυτό και ζωτικής σημασίας θέμα του τόπου μας με το Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρο.
Σας πληροφορώ, επίσης, πως χθες 7/05/2007 μου κοινοποιήθηκε για δεύτερη φορά επικυροποιημένη από την επιστημονική επιτροπή, που ορίσθηκε με την υπ. αριθμ. 220/3/4/06 Α.Δ.Σ. κατόπιν υποδείξεως του Υφυπουργού κ. Σπ. Ταλιαδούρου (για τη σύσταση) και εν συνεχεία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Π.Δ.Μ. Χρήστου Μασσαλά (για τα μέλη), η πρόταση Ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Πτολεμαΐδα, η οποία:
· Παραδόθηκε στο Δήμο Πτολεμαΐδας και κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Δ.Ε. του ΠΔΜ κ. Χρήστο Μασσαλά στις 22 Ιουνίου του 2006
· Επικυροποιήθηκε και απεστάλη στις 28 Φεβρουαρίου 2007 κατόπιν υπόδειξης του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθ. Κυριαζή
· Επικυροποιήθηκε για δεύτερη φορά μετά την υπ’ αριθμ. 3004/27-3-2007 υπόδειξη του κ. Χρ. Μασσαλά.
· Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 3370/8-5-2007 επιστολή του Προέδρου Π.Δ.Μ., που γνωστοποιήθηκε στο Δήμαρχο Πτολεμαϊδας την ώρα που συντάσσεται το παρόν έγγραφο, στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας θα συζητηθεί το θέμα της ένταξης της πρότασης στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Π.Δ.Μ. και εν συνεχεία θα προωθηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.
Εν πάση περιπτώσει απ’ ότι γνωρίζετε κ.κ. εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, η ίδρυση διαφόρων πανεπιστημιακών Σχολών και τμημάτων ΤΕΙ στη χώρα μας έγινε χωρίς στοιχειώδεις μελέτες σε αρκετές περιοχές και μόνο με πολιτική παρέμβαση και πρωτοβουλία.
Επειδή μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν είχαμε καμία εξέλιξη στο θέμα της ίδρυσης τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είστε αρωγοί στο όραμα της τοπικής μας κοινωνίας, ώστε όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, που μας αναλογούν.
Μαζί με την επικυροποιημένη μελέτη, σας επισυνάπτω και δύο δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, που αναφέρονται σε ενέργειες των βουλευτών στα Χανιά για την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών στην περιφέρειά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: