Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

ΠΙΚΡΗ” ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΦΗΣΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΧΡ. ΜΑΣΣΑΛΑ

Μετά τη συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Χρ. Μασσαλάς, η δημοτική αρχή θεωρεί απαραίτητο να ξεκαθαρίσει τα εξής:
1) Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης και όλη η τοπική κοινωνία αισθάνονται πικρία και μεγάλη απογοήτευση με τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς φάνηκε καθαρά ότι η γραφειοκρατικού –θέλουμε να πιστεύουμε- χαρακτήρα καθυστέρηση που υπήρξε μετά και την κατάθεση της δεύτερης επικυροποιημένης μελέτης απο τον πρόεδρο της Επιτροπής καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη κόστισε στην Πτολεμαϊδα τη μη ένταξη της στο μηχανογραφικό. Δε θέλουμε να δεχθούμε ότι υπήρξαν σκοπιμότητες ή άλλου τύπου μεθοδεύσεις απο ακαδημαϊκούς, ανθρώπους που τιμούν με την παρουσία τους και αγαπούν τα γράμματα, αλλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί έπρεπε ο Δήμος Πτολεμαϊδας ψάχνοντας να βρει το δίκιο του, να «ανακαλύψει» επτά μήνες μετά από την επιστολή του ειδικού γραμματέα του ΥΠΕΠΘ κ. Κυριαζή ότι ουδέποτε η πρόταση αυτή είχε προωθηθεί στο Υπουργείο Παιδείας από τον πρόεδρο της Δ.Ε. κ. Χρ. Μασσαλά ως όφειλε. Έκτοτε μετά από ενέργειες ζητήσαμε την επικυροποίηση της μελέτης από την τριμελή επιτροπή, η οποία μας ήρθε τέλος Φεβρουαρίου του 2007. Ο κ. Μασσαλάς και πάλι όμως από ότι προκύπτει για δεύτερη φορά δεν απέστειλε τη μελέτη προς το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρτίου ο κ. Μασσαλάς αποφάσισε να στείλει νέα επιστολή και να ζητήσει για τρίτη φορά την επικυροποιημένη μελέτη. Η διαδικασία αυτή μας καθυστέρησε 11 ολόκληρους μήνες από την υλοποίηση του ονείρου μας και ποιος ξέρει πόσο ακόμα θα συνεχιστεί.
2) Η «γεύση» που άφησε στην Πτολεμαϊδα η χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Μασσαλά είναι ιδιαίτερα πικρή, καθώς μετά τις υποσχέσεις που μας είχε αφήσει το νεύμα του στις τηλεοπτικές κάμερες για ένταξη το 2007, θεωρούσαμε πως είχαμε κάθε δικαίωμα να ελπίζουμε.
3) Ο κ. Μασσαλάς ως πρόεδρος μεταξύ άλλων του ανώτερου οργάνου της 3βάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα τη διαδικασία ίδρυσης νέων τμημάτων. Μάλιστα, στην περίπτωση της Πτολεμαϊδας γνώριζε πολύ καλά και με τις δύο ιδιότητές του ότι ουδέποτε έλαβε ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ανωτάτης Εκπαίδευσης πρόταση για ίδρυση σχολής ή τμήματος στην Πτολεμαϊδα, πολύ απλά γιατί ως πρόεδρος τη Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ουδέποτε προώθησε ένα τέτοιο αίτημα..
Δεν επιθυμούμε το δίκαιο αίτημά μας να γίνει «μπαλάκι» μεταξύ της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Γνωρίζουμε καλά ότι όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και πράξη. Αξιώνουμε, ωστόσο, μια σοβαρή μεταχείριση, η οποία δεν θα μας παραπέμπει απο τον «Άννα στο Καϊάφα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: