Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ


Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης, επί θητείας του οποίου καταρτίστηκε η πρόταση της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης με θέμα «Γεφυρώνοντας το ευρυζωνικό χάσμα», που επιλέχθηκε στις καλύτερες 40 προτάσεις της Ευρώπης, ενώ συμμετείχε στις παράλληλες με την έκθεση εργασίες με θέμα την ευρυζωνικότητα.
Ο κ. Τσιούμαρης βρέθηκε μαζί με το νέο πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης Σάββας Ζαμανίδη και τους συνεργάτες για να στηρίξει στην ψηφοφορία την πρόταση, στοχεύοντας στην εξασφάλιση πολύτιμων ψήφων για την ανάδειξη της ελληνικής πρότασης ανάμεσα στις τρεις καλύτερες πανευρωπαϊκά. Παράλληλα με το συνεργάτη του Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Κώστα Πολυχρονίδη παρακολούθησαν τις εισηγήσεις από κορυφαίους ομιλητές, όπως οι επίτροποι Danuta Hubner και Vivianne Reading σχετικά με την παγκόσμια διάσταση του ευρυζωνικού χάσματος και τις πρωτοβουλίες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασύνδεση των αγροτικών περιοχών με την περιφερειακή οικονομία αλλά και την ανταλλαγή οικονομικών πρακτικών για επενδύσεις στην υποδομή της ευρυζωνικότητας.
Ο κ. Τσιούμαρης παρουσίαζε στις αντιπροσωπείες οι οποίες επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο και έδειξαν ενδιαφέρον στην ελληνική πρόταση, ενώ στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών αντάλλαξε προτάσεις και τεχνογνωσία για την προώθηση της ιδέας της ευρυζωνικότητας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είχε εγκάρδια συνομιλία με τον προσωπικό του φίλο ευρωβουλευτή Γεώργιο Παπαστάμκο, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μοναδική ελληνική συμμετοχή σε αυτή τη σπουδαία πανευρωπαϊκή διοργάνωση.
.Στόχος ανάλογων κινήσεων είναι η διάδοση της πληροφορίας στους πολίτες και η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να παρέχονται από τη δημόσια διοίκηση και πιο συγκεκριμένα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η παρουσία, εξάλλου, του Αντιδημάρχου Κ. Πολυχρονίδη και οι συναντήσεις του στις Βρυξέλλες έγιναν στο πλαίσιο του εξαιρετικού ενδιαφέροντος του Δήμου Πτολεμαίδας, γεγονός που αποδεικνύει με τα έργα εκατομμυρίων ευρώ που δημοπράτησε, αλλά και την επιλογή του ως Δήμου που πιλοτικά θα εφαρμόσει αντίστοιχα προγράμματα στη χώρα μας.
Ήδη, ο Δήμος Πτολεμαϊδας μέσα από την ιστοσελίδα του και τις φόρμες αιτήσεων που παρέχει για να διευκολύνει τον πολίτη στη συναλλαγή του με τις υπηρεσίες, φιλοδοξεί να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το πρώτο βραβείο πήρε η μια εκ των τριών γαλλικών προτάσεων, η οποία και αφορά σε πρόταση εξυπηρέτησης του πολίτη με ασύρματη ζεύξη που αποτελεί μέρος υποπρογράμματος της πρότασης της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης.

1 σχόλιο:

Γιώργος Παπαστάμκος είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια εγκαθίδρυσης κοινότητας διαλόγου με τους απανταχού κυβερνοπολίτες-δημότες και φίλους της Πτολεμαΐδας. Εύχομαι το παράδειγμά σας να βρει μιμητές.

Κωνσταντίνος Χατζηφώτης,
Συνεργάτης του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγήτη Γιώργου Παπαστάμκου