Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ


Με στραμμένο το ενδιαφέρον του στον πολιτισμό ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με την πρόεδρο του Ανθρωπολογικού Μουσείου Πτολεμαϊδας Σοφία Τέλιου- Δεληδημήτρη παρευρέθησαν στο Μουσείο Αιανής, με αφορμή τον εορτασμό της 18ης Μαϊου, παγκόσμιας ημέρας Μουσείων, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μουσείο Αιανής με τη συμμετοχή του Σ.Φ.Ε.Τ.Ε. «Άρης Γαρουφαλίδης».
Τα σημαντικότατα ευρήματα της Μαυροπηγής είχαν την τιμητική τους, καθώς η «ψυχή» του Μουσείου Αιανής Δρ. Γεωργία Καραμήτρου αναφέρθηκε στην σημασία των ευρημάτων της Μαυροπηγής και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας και στις δραστηριότητες που γίνονται, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο Μουσείο της Πτολεμαϊδας. Αγγεία, οικιακά σκεύη, νεκρικά κτερίσματα, όπλα και κοσμήματα, ελληνικές επιγραφές και ονόματα, γυναικεία ειδώλια αποτελούν το «θησαυρό» των Μακεδονικών ευρημάτων της Εορδαίας.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης μίλησε για το μεγάλο ενδιαφέρον του Δήμου Πτολεμαϊδας για τα ευρήματα, τα οποία φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και τη μεγάλη επιθυμία της δημοτικής αρχής να μπορέσει σύντομα να τα φιλοξενήσει στο Μουσείο Πτολεμαϊδας και να αποτελέσουν έτσι πόλο έλξης όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των παιδιών, τα οποία είναι χρήσιμο να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους.
Η πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Τ.Ε. «Άρης Γαρουφαλίδης» μίλησε για τη σημασία της δημιουργίας και της προώθησης των ντόπιων καλλιτεχνών και παρουσίασε τα έργα ντόπιων καλλιτεχνών που συμμετείχαν με τα δημιουργήματά τους.Η εκδήλωση έκλεισε με πρόταση του Δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρης για πολιτιστική αδελφοποίηση των Δήμων Πτολεμαϊδας και Αιανής, η οποία έγινε δεκτή από το Δήμαρχο Αιανής Γ. Τζέλλο και όλους τους παρευρισκόμενους με ενθουσιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: