Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ


Ο Δήμος Πτολεμαϊδας σε συνδιοργάνωση με τον Αίολο Μακεδονίας Γ.Ε.Π.Θ. πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής εκδήλωση με θέμα «Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης- ένας σύγχρονος Πατροκοσμάς».
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαϊδας γέμισε από νωρίς με πολύ κόσμο που συγκεντρώθηκε και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εισηγητές , οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και στο μεγάλο έργο του Γέροντα Παϊσίου, που συνεχίζει να αποτελεί φάρο και πηγή έμπνευσης για τους πιστούς. Προβλήθηκαν σλάιντς και φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου από το προσωπικό αρχείο του Νικολάου Ζουρναζόγλου επισμηναγού ε.α., τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο του «Μαρτυρίες Προσκηνυτών- Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης» και του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν στη Μονή Καρακάλλου. Μέσα από τις ομιλίες του μοναχού Νικόδημου Μπιλάλη και του καθηγητή Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παύλου Κυριακίδη, που εξερεύνησαν την προσωπικότητα και την ακτινοβολία του Γέροντα Παϊσίου, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει πολλά και ενδιαφέρονται πράγματα για το Γέροντα Παϊσιος.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Πτολεμαϊδας στα θέματα της πίστης είναι γνωστό. Κατ’ επανάληψη το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Πτολεμαϊδας σε παλαιότερους κύκλους σπουδών φιλοξένησε ανάλογες εισηγήσεις με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πτολεμαϊδας. «Ο σύγχρονος Άγιος, ο Γέροντας Παϊσιος», τόνισε ο κ. Τσιούμαρης, «είναι αγαπημένος και είναι πολύς ο κόσμος που είχε την ευλογία του, απόλαυσε τη χάρη και έγινε μάρτυρας των θαυμάτων του», γεγονός που επιβεβαιώνει και την επιλογή του Δήμου να διοργανώσει την εκδήλωση. Ο κ. Τσιούμαρης υποσχέθηκε να διοργανωθούν ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον.
Τα έσοδα του βιβλίου «Μαρτυρίες Προσκυνητών –Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης» του Νικολάου Ζουρναζόγλου θα διατεθούν στη Μονή Καρακάλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: