Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ


Την 5η κατά σειρά δεξίωση με τον επιστημονικό κόσμο και τις παραγωγικές τάξεις του Δήμου είχε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Κατάστημα. Ο κ. Τσιούμαρης συναντήθηκε με τον ιατρικό κόσμο της περιοχής σε μια συνάντηση ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα σοβαρά, όπως οι διάφορες επιδημιολογικές μελέτες που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας και έγινε ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις.
Ο κ. Τσιούμαρης έκανε αναφορά στη λυσσαλέα επίθεση που γίνεται εις βάρος της Πτολεμαϊδας από τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναπαράγουν άκριτα μελέτες, των οποίων τα στοιχεία αμφισβητούνται έντονα και κάλεσε τον ιατρικό κόσμο να εξετάσει με σοβαρότητα τα στοιχεία των μελετών αυτών και να ανακοινώσει τεκμηριωμένο πόρισμα. Ο κ. Τσιούμαρης επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι η Πτολεμαϊδα πρέπει να οχυρωθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, ενώ τόνισε ότι είναι αδιανόητο μια πόλη, η οποία βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της λεκάνης να θεωρείται ότι υφίσταται τη μεγαλύτερη επιβάρυνση και να «χρεώνεται» ότι συμβαίνει σε όμορες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας ενημέρωσε τους παριστάμενους για την πρόσφατη μεγάλη διάκριση του Δήμου Πτολεμαϊδας και της ΔΕΤΗΠ για το περιβαλλοντικό της έργο στα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007, αλλά και για τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Αθήνα με αφορμή την προσφυγή του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την επιβαρυντική δραστηριότητα της ΔΕΗ. Επίσης, ανακοίνωσε την έλευση του πρώτου τμήματος Τ.Ε.Ι. της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, που θα φιλοξενηθεί στην Πτολεμαϊδα, εκφράζοντας παράλληλα την ένστασή του για τη λειτουργία μόνο ενός τμήματος.
Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η σύσταση επιτροπής περιβάλλοντος με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της Πτολεμαϊδας, η οποία θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα εξετάσει τις επιδημιολογικές μελέτες, που υπάρχουν μέχρι στιγμής, αξιολογώντας τα αποτελέσματά τους. Την επιτροπή αποτελούν κατ’ αλφαβητική σειρά οι:Αγερίδου Κρυστάλλω, Βουνοτρυπίδης Σωκράτης, Δολιανίτης Κων/νος, Ελευθεριάδης Νικόλαος, Μαυρίδης Ονούφριος, Πανταζής Γεώργιος, Πατσινακίδης Δημήτριος, Πιπιρος Κοσμάς, Σαουλίδης Ηλίας, Σπόντης Δημήτριος, Τσαχειρίδου Ειρήνη, Τσιότσιος Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: