Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ΓΑΙΑ στην Αθήνα, ο Δήμος Πτολεμαϊδας πήρε το πρώτο βραβείο περιβαλλοντικής διαχείρισης για το έργο εναποθήκευσης θερμότητας της ΔΕΤΗΠ, το οποίο παρέλαβε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας και πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Γρηγόρης Τσιούμαρης. Το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για το έργο "Εγκατάσταση Εναποθήκευσης Θερμότητας στην Τηλεθέρμανση" έδωσε στο Δήμαρχο Πτολεμαϊδας και πρόεδρο της ΔΕΤΗΠ Γρηγόρη Τσιούμαρη ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κατσιγιάννης,
ο οποίος κάλεσε και τον συντοπίτη βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη για την απονομή.
Η τελετή απονομής των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.
Τα βραβεία διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση ecocity και σκοπός του θεσμού είναι η αναγνώριση και η επιβράβευση της πρωτοβουλίας και του έργου με περιβαλλοντική ευαισθησία που επέδειξαν Επιστήμονες, Επιστημονικοί Φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί του Δημοσίου, Επιχειρήσεις, Κρατικοί Φορείς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του 2006.
Ανάμεσα σε πλήθος φορέων εγνωσμένου επιστημονικού κύρους και δραστηριότητας, όπως το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και ο ΗΣΑΠ, η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδα κατάφερε να αποσπάσει αυτή τη σημαντική διάκριση για το πιλοτικό και πρωτοποριακό έργο των εναποθηκευτών θερμότητας.. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διάκριση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας ανοδικής πορείας της Επιχείρησης με έμφαση σε θέματα περιβάλλοντος και κοινωνικής ευαισθησίας, αποόδειξη της οποίας αποτελούν η περσινή βράβευση από την Εθνική Επιτροπή «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας» με το βραβείο κοινωνικής- επιχειρηματικής υπευθυνότητας που δόθηκε στη ΔΕΤΗΠ, αλλά και η τωρινή βράβευση σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό, όπως τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.
Στο χαιρετισμό του, κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας τόνισε ότι «με το σύστημα των εναποθηκευτών σε σύγκριση με την περσινή σεζόν κερδίσαμε 1εκ λίτρα πετρελαίου, αφήνοντας στην τοπική και εθνική οικονομία 500.000€ και μείωση των ρύπων που εκπέμπονται από την καύση του πετρελαίου. Το βραβείο αυτό είναι σημαντικό, ως επιβράβευση των προσπαθειών που κάνουμε. Έχουμε πετύχει βήματα αλματώδη σε περιβαλλοντικά ζητήματα σε σχέση με άλλες πόλεις και έχουμε ξεφύγει πλέον από την αρνητική σημειολογία της πόλης με τα φουγάρα». Ο κ. Τσιούμαρης είπε κλείνοντας «να στείλετε άφοβα τα παιδιά σας στην Πτολεμαϊδα για σπουδές, καθώς το περιβάλλον μας απελευθερώνεται με ταχείς ρυθμούς από τους ρύπους, αποσπώντας το έντονο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η κα Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και Επίτιμη Πρόεδρος «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007», ο κος Θανάσης Κατσιγιάννης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο κος Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κος Σπύρος Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κος Ευάγγελος Μπαλτάς, ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ και η κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007» και Iδρυτικό Mέλος του Ecocity.

Δεν υπάρχουν σχόλια: