Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Ένα μεγάλο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής οδεύει προς υλοποίηση, μετά την καθοριστική παρέμβαση του Δήμου Πτολεμαϊδας. Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε η παραχώρηση οικοπέδου στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ, κοντά στο 2ο Τεχνικό Λύκειο, για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος. Η απόφαση περιλαμβάνει την ενοποίηση δύο οικοπέδων 4,7 στρεμμάτων συνολικά στα Ο.Τ. 506 & 507, τα οποία χαρακτηρίζονται πλέον χώρος εκπαίδευσης και στα οποία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος.
Η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο θα αποσυμφορήσει τα 11ο, 4ο, 10ο και 9ο δημοτικά σχολεία, τα οποία είναι πολυπληθή, αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της βόρειας πλευράς της πόλης, κάτι το οποίο συνεπάγεται και αυξημένο μαθητικό δυναμικό.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης μετά και την εργολαβία ανάπλασης του καναλιού, προϋπολογισμού 630χιλ. €, η περιοχή θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά και θα δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές, που θα εξυπηρετήσουν τους δημότες.Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας κ. Στάθης Θεοφυλακτίδης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Γρηγόρη Τσιιούμαρη και τη δημοτική αρχή για τις ενέργειες που έκανε, ώστε να παραχωρηθεί άμεσα η έκταση και να υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο για τις επόμενες γενιές των μικρών μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: