Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜ


Μετά απο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο του βουλευτή Ν. Κοζάνης Γ. Βλατή με τίτλο «Στο Δήμο Πτολεμαϊδας κάνει «πάσα» τους ΡΟΜ η κυβέρνηση Καραμανλή», όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «εκτός όμως από αυτό το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση Καραμανλή, κάνουν μπαλάκι τους ΡΟΜ της Πτολεμαΐδας στον Δήμο της πόλης…Τελικά φαίνεται πως οι ΡΟΜ της Πτολεμαΐδας έχουν βρεθεί ανάμεσα στις μυλόπετρες της κυβέρνησης από τη μία πλευρά και του Δήμου Πτολεμαΐδας από την άλλη, αδυνατώντας να βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν» θεωρούμε αναγκαίο να απαντήσουμε ότι:
Ο Δήμος Πτολεμαϊδας έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του, υλοποιώντας δέσμευση του Δημάρχου για τη στήριξη των αθιγγάνων της περιοχής κι έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα –τριάντα και πλέον ετών- βρήκε τη λύση του. Το 2005 μετά απο εισήγηση του Αντιδημάρχου Χρύσανθου Ταϊρίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την δημιουργία χώρου εγκατάστασης των τσιγγάνων της περιοχής. Στη συνέχεια ορίστηκε επιτροπή απο το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Παναγιωτίδη για την επιλογή του χώρου, όπου θα γινόταν η διαμόρφωση και οι ανάλογες υποδομές. Μετά απο δημοπράτηση του έργου εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος που μαζί με τη βοήθεια του Δήμου Πτολεμαϊδας, προχώρησε στην εκτέλεση των υποδομών (υδροδότηση, αγωγός ομβρίων και ακαθάρτων, ηλεκτροφωτισμός, κάδοι απορριμάτων κλπ.) για τη διαβίωση των αθιγγάνων.Το έργο αυτό βρίσκεται στο στάδιο παραλαβής και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος αναμένεται η μετεγκατάσταση των ΡΟΜ, σε ένα χώρο, όπου οι υποδομές είναι άρτιες και θα παρέχονται όλες οι προϋποθέσεις υγιεινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: