Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Μετά την ιστορική επιτυχία ήρθε και η πρώτη κοροϊδία “Δεν θα μας χρυσώσουν το χάπι” ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας Στέργιο Γκανάτσιο είχε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Πρόκειται για την πρώτη διερευνητική συνάντηση, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος για την ίδρυση τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας παρέπεμψε στην τελευταία του δήλωση, με την οποία είχε δεσμευθεί να μιλήσει τελευταίος και αφού κλείσει οριστικά το θέμα, επισημαίνοντας ότι δικαιώθηκε στην επιλογή του, καθώς αποδείχθηκε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που έσπευσαν να ανακοινώσουν, όσοι έτρεξαν να καπηλευθούν τους αγώνες του Δήμου Πτολεμαΐδας των φορέων του και της τοπικής κοινωνίας.
Έτσι η Πτολεμαΐδα μένει δυστυχώς με ένα τμήμα αντί για μια σχολή παρά το ότι η αρχή της χωροταξικής κατανομής των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προστάζει να μην υπάρχει διάσπαση των σχολών.
Συνεχίζοντας ο κ. Τσιούμαρης είπε: “χθές, η Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος αποφάνθηκε ότι η Πτολεμαΐδα πρέπει να ξεκινήσει με ένα τμήμα, αυτό της Μαιευτικής. Ήρθα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Στέργιο Γκανάτσιο και τα μέλη της Συνέλευσης ΤΕΙ για την ιστορική αυτή απόφαση, που δικαιώνει τους αγώνες του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για την έλευση σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όμως, απευθύνω ταυτόχρονα προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι θάπρεπε επιτέλους κάποτε να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του θέματος και να κατανοήσουν ότι η Πτολεμαΐδα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ένα μόνο τμήμα, δυσανάλογο της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία αλλά και των άριστων υποδομών που διαθέτει. Δεν θα μας “χρυσώσουν το χάπι” με ένα μόνο τμήμα”.
Ο κ. Τσιούμαρης κατέληξε λέγοντας “προειδοποιώ την Πολιτεία ότι η Πτολεμαΐδα δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση πανεπιστημιακών σχολών, όπως τις περιγράφει η επικυροποιημένη μελέτη, που έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ταλιαδούρου και του προέδρου της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας Χρ. Μασσαλά, παρά τον εμπαιγμό, που υφίσταται η τοπική κοινωνία”, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Ιδρύματος Στέργιο Γκανάτσιο είπε “μέχρι να έρθετε την επόμενη εβδομάδα και να δείτε τις υποδομές της πόλης, ενημερώστε τους φοιτητές σας ότι η Πτολεμαΐδα είναι μια πόλη με τεράστιες επιτυχίες στον περιβαλλοντικό τομέα, που θα τις ζήλευαν πολλές άλλες πόλεις”.Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Στ. Γκανάτσιος δήλωσε ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι να ιδρυθεί Τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα, ενώ το δεύτερο τμήμα Εργοθεραπείας μαζί με την έδρα της Σχολής να μείνουν στην Κοζάνη. Ζήτησε από τον κ. Τσιούμαρη να ενεργοποιηθούν και να δουλέψουν μαζί όλοι οι φορείς, προκειμένου να φτάσει η ίδρυση τον τμημάτων από μια ιδέα να γίνει πραγματικότητα με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα και θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς του χώρου της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: