Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ


Μαζί με τους μικρούς φίλους του Θαλή και του Ευκλείδη βρέθηκε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας για τη βράβευση των μικρών μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα «Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής». Ογδόντα έξι συνολικά μαθητές των σχολείων της Πτολεμαϊδας συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δείχνοντας την αγάπη τους για τα μαθηματικά.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας, αφού συνεχάρη τους μικρούς μαθητές για την αγάπη τους για τα μαθηματικά, τόνισε ότι «μια νέα τάση της κοινωνία και της επιστήμης είναι να προσεγγίζονται και να επιλύονται όλα τα σύνθετα ζητήματα με μαθηματικούς όρους», συνεχίζοντας ότι «ανέκαθεν η μαθηματική σκέψη υπήρξε πρακτική». Ο κ. Τσιούμαρης επισήμανε ότι η Πτολεμαϊδα είναι μια πόλη που τίμησε και πρόβαλλε το έργο του μεγάλου μαθηματικού Καραθεοδωρή, η σκέψη του οποίου οδήγησε τον Αϊνστάιν. Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας αναφέρθηκε στις «πρωτιές» της Πτολεμαϊδας στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ συμβούλευσε τους μικρούς μαθητές να «ταξιδέψουν» στις καλοκαιρινές τους διακοπές την καλή αυτή εικόνα της πόλης τους παντού. Συνεχάρη δε τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας κ. Στάθη Θεοφυλακτίδη για την πρωτοβουλία, αλλά και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την επιλογή της Πτολεμαϊδας να φιλοξενήσει την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: