Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τον Δήμαρχο Πτολεμαϊδας επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, συνεπής στη δέσμευσή του για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τσιούμαρη.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας επέδωσε στον κ. Αθανασόπουλο υπόμνημα με κοινές προτάσεις όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών φορέων.

Ο κ. Αθανασόπουλος δεσμεύθηκε να το μελετήσει και να απαντήσει σε εύλογο χρόνο.
Το υπόμνημα έχει ως εξής:

«Οι προτάσεις που σας καταθέτω σήμερα κ. Γενικέ εκφράζουν όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς και διαπνέονται από ειλικρινή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, των φορέων και της Τοπικής Κοινωνίας να στηρίξουμε τη ΔΕΗ στη νέα ενεργειακή περίοδο.
Ταυτόχρονα όμως οι θέσεις μας αυτές εκφράζουν την σταθερή απόφασή μας να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε βάσει της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά και υπαγορεύει το κοινόν περί δικαίου αίσθημα.
Ύστερα από ώριμη σκέψη, δημιουργικό διάλογο και σύνθεση των απόψεων των φορέων της περιοχής οι θέσεις του δήμου Πτολεμαϊδας είναι:
Οι εξορυκτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ και η λειτουργία των ΑΗΣ να γίνεται με όλα τα αναγκαία και ικανά μέτρα προστασίας του Φυσικού και Ανθρωπογενούς περιβάλλοντος
Αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και επαναπόδοση των εδαφών, όπου ολοκληρώθηκε η εξόρυξη και δεν είναι αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών της ΔΕΗ, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες και οι ΟΤΑ να αναπτύξουν νέες παραγωγικές δραστηριότητες (επισυνάπτω διευκρινιστικό έγγραφο).
Στον ενεργειακό σχεδιασμό της ΔΕΗ να συμπεριληφθεί η αντικατάσταση των παλαιών μονάδων του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με σύγχρονη μονάδα υψηλού βαθμού απόδοσης και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Προκύρηξη όλων των κενών θέσεων στα ορυχεία και στους ΑΗΣ της περιοχής και κάλυψη τους από ανέργους της τοπικής κοινωνίας, με αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των προσλήψεων στη ΔΕΗ για την αντιμετώπιση του τεράστιου Κοινωνικού Προβλήματος της ανεργίας που στο Δήμο Πτολεμαΐδας έφτασε σε δραματικά επίπεδα.
Απρόσκοπτη συνεργασία Δήμου Πτολεμαΐδας και ΔΕΗ για την ολοκλήρωση του έργου της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, τόσο για αστική όσο και για εξωαστική χρήση.
Διαχείριση – αξιοποίηση των παραπροϊόντων της ΔΕΗ (τέφρα, καυσαέρια, πλεονάζουσα θερμική ενέργεια, αξιοποίηση νερών ορυχείων για άρδευσης κ.τ.λ. που από τέλους συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής).
Επαναδιαπραγμάτευση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, για τους λόγους που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο έντυπο.
Προμήθεια αναλώσιμων υλικών της ΔΕΗ από την τοπική αγορά και συνεργασία για δημιουργία δορυφορικών επιχειρήσεων, τη λειτουργία του ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΤΗ, τη δημιουργία ενεργειακού πάρκου και την ανάπτυξη του Βιομηχανικού τουρισμού.
Θεωρούμε δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωση της ΔΕΗ να γνωρίζουμε τον ενεργειακό της σχεδιασμό για την περιοχή μας, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον σχεδιασμό της Τοπικής Ανάπτυξης και την επιβίωσή μας στην μεταλιγνιτική εποχή.
Προτεραιότητα στο μεγάλο κοινωνικό ζήτημα των μετεγκαταστάσεων οικισμών που πλήττονται άμεσα από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και αφορά την Τ.Α. τη ΔΕΗ και κυρίως το ίδιο το κράτος, που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και όχι να κάνει στραβά μάτια.
Τέλος κύριε Γενικέ σας προτείνω να ανοίξετε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι ο κοντινότερος προς τον πολίτη θεσμός, αλλά και ο φυσικός προστάτης του περιβάλλοντος, για να βρεθούν λύσεις σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, ώστε μέσα σ΄ ένα κλίμα εργασιακής και κοινωνικής ηρεμίας, ΔΕΗ & Τ.Α. να προχωρήσουμε μαζί στη νέα ενεργειακή περίοδο και στην Τοπική Ανάπτυξη.
Αυτονόητο είναι ότι περιμένουμε από εσάς να μελετήσετε τις προτάσεις μας και να ορίσετε μια συνάντηση στην οποία θα καθορίσετε τις θέσεις σας επί των θεμάτων του υπομνήματός.



Πτολεμαΐδα 23/6/2007


Ο


Δήμαρχος Πτολεμαϊδας


Γρηγόριος Θ. Τσιούμαρης

1 σχόλιο:

Alex Vasileiadis είπε...

Σας παρακαλώ επιτέλους αλλάξτε το όνομα του Δημάρχου και γράψτε το επιτέλους σωστά. Γρηγόρης Τσιούμαρης είναι το όνομα του Δημάρχού ή αλλιώς Γρηγόριος Τσιούμαρης. Και η λέξη διαδικτύο πρέπει να διορθωθεί επίσης. Εφοσόν δεν γνωρίζει καν την ύπαρξη του ιστολογίου ο Δήμαρχος, φροντίστε τουλάχιστον να τον αναγράφετε ορθά στο υποτιθέμενο "προσωπικο" του ιστολόγιο. Μην ξεχνάτε πως εκπροσωπείτε έναν σημαντικό φορέα, τον Δήμαρχο του Δήμου Πτολεμαΐδας. Τουλάχιστον μην τον εκθέτετε.


Ευχαριστώ.

Υ.Γ εάν είναι δυνατό ενημερώστε τον για την ύπαρξη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ενδεχομένως να θελήσει να καταθέσει και κάποια δική του άποψη. Να δώσει κατά κάποιο τρόπο ζωή σε αυτό το ιστολόγιο προκειμένου να έχουμε την δυνατότητα να συνδιαλεχτούμε μαζί του, ως πολίτες αυτού του Δήμου.