Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

ΜΟΝΑΔΑ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κ.Κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ


Σύσκεψη με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ορίζων», παρουσία του Μητροπολίτη Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, είχε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης σχετικά με την προοπτική λειτουργίας της μονάδας ημιαυτόνομης διαβίωσης μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων με ειδικές ανάγκες, σε χώρο που παραχώρησε για το σκοπό αυτό η Μητρόπολη Εορδαίας στις εγκαταστάσεις του πρώην Γηροκομείου.
Η νέα διοίκηση του «Ορίζοντα» ενημέρωσε το δήμαρχο αναλυτικά για τις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα για την περίφραξη του χώρου, την επικαιροποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης και τις επαφές που είχε.
To συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον του Μητροπολίτη και η ανησυχία για το ότι μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκε το κτίριο του πρώην Γηροκομείου σε συνδυασμό με το ότι αυτή η ιδέα ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να υλοποιηθεί, παρ’ όλες τις επισκέψεις Δημάρχου και Νομάρχη και το ενδιαφέρον του Γ.Γ.της Περιφέρειας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη το θέμα να προχωρήσει πια.
Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τη θετική της στάση και την πρόθεσή της να συνδράμει με κάθε τρόπο την σημαντική αυτή προσπάθεια. Συμφωνήθηκε ότι στην επόμενη συνάντηση θα δοθεί ατζέντα θεμάτων, με τα οποία ο καθένας θα αναλάβει τα έργα που τον αφορούν. Στόχος είναι ένα νέο ξεκίνημα, προκειμένου να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και να δοθεί προοπτική στα αγωνιώδη ερωτήματα των γονιών με παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η ιδέα αυτής της μονάδας ξεκίνησε από την Πτολεμαϊδας υλοποιήθηκε σε δεκαοκτώ άλλες πόλεις, ενώ στην Πτολεμαϊδα δεν προχώρησε μέχρι σήμερα.Το δεύτερο θέμα της σύσκεψης του Δημάρχου Πτολεμαϊδας με τον Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο ήταν το γεγονός ότι οι υπάρχοντες Ιεροί Ναοί δεν φθάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των ενοριών Αγ. Τριάδας και Αγ. Σκέπης. Μετά τη σύσκεψη ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Νικηφόρο Μανάδη και ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας με τους μηχανικούς επισκέφθηκαν διάφορους κατάλληλους χώρους, προκειμένου να ανεγερθούν νέες εκκλησίες, οι οποίες θα καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των ενοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: