Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη αναμένεται να παραδοθεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πτολεμαϊδας, το οποίο στη συνέχεια θα ανοίξει για το κοινό. Σε συνεννόηση με τα σχολεία και τις σχολές οδηγών το Πάρκο θα ανοίξει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι θα μπορούν να το επισκεφθούν και να εξοικειωθούν με τα σήματα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σύντομα θα γίνει ενημέρωση στα σχολεία, προκειμένου να ενταχθούν οι επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών στα προγράμματα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Στο μεταξύ πριν λίγο καιρό έλεγχο πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πτολεμαϊδας. Ο έλεγχος έδειξε ότι οι εργασίες κατασκευής έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει εξασφαλιστεί και ο απαιτούμενος εξοπλισμός, όπως ακριβώς προδιαγράφεται από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο σχεδιασμός του πάρκου, όπως εγκρίθηκε από το Α.Π.Θ., αποτελεί προσαρμογή του προτύπου σχεδίου, ενώ σύμφωνα με την έκθεση της ερευνητικής ομάδας διαπιστώθηκε ότι περιλαμβάνονται όλα τα επιμέρους στοιχεία για την ορθή και ολοκληρωμένη λειτουργία τους. Ειδικότερα, στο πάρκο έχει κατασκευαστεί εξωτερικός δακτύλιος δύο κατευθύνσεων, εσωτερικό οδικό δίκτυο με χαρακτηριστικά αστικού τύπου, ισόπεδοι κόμβοι συγκεκριμένου τύπου, ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση με κινητό φράγμα και φωτεινό σηματοδότη, ανεξάρτητη λωρίδα για την κυκλοφορία ποδηλάτων, ξεχωριστός χώρος στάθμευσης με προσημασμένες θέσεις για τις επιμέρους κατηγορίες οχημάτων, χώρος εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση της θεωρητικής κατάρτισης των επισκεπτών, καθώς και υπερυψωμένη διάβαση πεζών.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση του Α.Π.Θ. όλες οι παρατηρήσεις που έγιναν και οι διαστάσεις που μετρήθηκαν συμφωνούν απόλυτα με το σχέδιο που υποβλήθηκε από το Δήμο Πτολεμαϊδας και εγκρίθηκε από το Α.Π.Θ., ενώ και ο επιτόπιος έλεγχος έδειξε ότι η κατασκευή είναι σύμφωνη με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: