Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

«…Ένα ταξίδι του νου και της ψυχής στον αλησμόνητο Πόντο…» έκαναν όσοι παρακολούθησαν την «Καμπάνα του Πόντου», τη συγκλονιστική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ντόπιοι καλλιτέχνες και οι οποίοι έδωσαν επι σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό.
Δύο χρόνια προετοιμασίας χρειάστηκαν προκειμένου το γραπτό κείμενο του γιατρού και συγγραφέα Φίλωνα Κτενίδη, «προπύργιο στην ποντιακή διάλεκτο», όπως το χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, να μελοποιηθεί και να κατατεθεί ως πνευματική κληρονομιά σε όλους τους Έλληνες. Πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής με σκοπό να μην επέλθει η λήθη, χρέος προς όλους εκείνους που δουλεύουν ακατάπαυστα για τη διατήρηση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς. Εικόνες από διάφορες περιοχές του Πόντου συνόδευαν τους ήχους και τα ακούσματα της ποντιακής παράδοσης.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρθηκε στην ποιότητα και τον ιερό σκοπό της εκδήλωσης, που είναι η αναστήλωση της Στέγης του Συλλόγου Μικρασιατών, και συνεχάρη όλους τους συντελεστές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ενός από τους βασικούς συντελεστές μαζί με τον Κώστα Διαμαντίδη και το Θεόφιλο Πουταχίδη αυτής της μεγαλειώδους παραγωγής.
Οι υπόλοιποι συντελεστές της παραγωγής ήταν:
Μουσική: Θεόφιλος Πουταχίδης
Ενορχήστρωση: Σάκης Σωτηριάδης
Τραγουδούν: Αλέξης Παρχαρίδης και Πέλα Νικολαίδου
Παρουσίαση Προγράμματος: Κώστας Ζουρουφίδης
Ηχολήπτης-Υπεύθυνος Παραγωγής: Σάκης Στεφανίδης
Παίζουν παραδοσιακά όργανα:
Ποντιακή λύρα: Θεόφιλος Πουταχίδης
Πολίτικη λύρα: Χρήστος Ψωμιάδης
Κανονάκι: Γιάννης Λαζαρίδης
Σάζι: Σάκης Σωτηριάδης
Γαβάλ- Αγγείο: Τάσος Ματσαρίδης
Νταούλι: Κώστας Φουλίδης
Νταϊρές-Κρουστά: Στέλιος Μωϋσιάδης
Ζαρμπ- Ντέφι: Παναγιώτης Πολιτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: