Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


To νέο καταυλισμό με τις εγκαταστάσεις υγιεινής για τους Τσιγγάνους, παρέδωσε χθες το πρωί στους προέδρους των διαφορετικών ομάδων τους ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια οι τσιγγάνοι, που διέρχονται κατά καιρούς από την Πτολεμαϊδα, έστηναν τους καταυλισμούς τους στο χώρο δίπλα στις Τεχνικές Σχολές, γεγονός που δημιουργούσε αντιδράσεις από τους περίοικους, που ζητούσαν την απομάκρυνσή τους, ενώ προκαλούνταν συχνά εντάσεις με τις υπηρεσίες του Δήμου και την αστυνομία.
Η Δημοτική αρχή αντιλαμβανόμενη την ανησυχία των κατοίκων και δείχνοντας ευαισθησία σε αυτό το λαό της διασποράς, διαμόρφωσε χώρο έκτασης 8 στρεμμάτων με ασφαλτόστρωση, ηλεκτροδότηση, ο οποίος περιλαμβάνει χώρους υγιεινής και εγκατάστασης για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, ήταν παρών στην έναρξη των διαδικασιών μετεγκατάστασης των τσιγγάνων, προκειμένου να εγγυηθεί τη δίκαιη κατανομή του χώρου, ενώ υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η βελτίωση του οδικού δικτύου με προοπτική ασφαλτόστρωσης και ότι θα δημιουργηθεί παιδική χαρά για τα παιδιά, προκειμένου και οι τσιγγάνοι να απολαμβάνουν, όπως όλοι, την ίδια φροντίδα της Δημοτικής Αρχής.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας ανακοίνωσε ότι όσον αφορά στο χώρο που κατασκήνωναν ως σήμερα οι τσιγγάνοι, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα με έργα ανάπλασης και θα παραδοθεί στους κατοίκους ως χώρος αναψυχής, καθώς ήδη συμπεριλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και έχει ψηφισθεί η πίστωση για τη μελέτη του έργου.
Οι πρόεδροι των τσιγγάνων ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Πτολεμαϊδας, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συναντούν ανάλογη φιλοξενία και κατανόηση, δεσμεύτηκαν δε να συντάξουν υπό τη διαιτησία του Δήμου Πτολεμαϊδας άτυπο κανονισμό διαβίωσης και φυσικά τόνισαν ότι δεν πρόκειται να κατασκηνώσουν και πάλι σε χώρους που δεν προβλέπεται. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να δεχθεί εκπροσώπους των τσιγγάνων, οι οποίοι θα του παρουσιάσουν πιθανές ελλείψεις και προβλήματα, αλλά και αιτήματα για ακόμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.Τέλος, παραδίδοντας το έργο ο κ. Τσιούμαρης είπε «μπορεί να μην είναι μεγάλο το κόστος του, αλλά έχει τεράστια ανθρώπινη αξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: