Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ Ο ΠΗΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ

«Ο πήχης ανεβαίνει κάθε χρόνο και πιο ψηλά» τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με ιδιαίτερη ικανοποίηση, κατά την διάρκεια του αγιασμού του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαϊδας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.
Ο κ. Τσιούμαρης χαρακτήρισε το Ωδείο «πρεσβευτή» της Πτολεμαϊδας, καθώς οι μαθητές του έχουν πετύχει πολλά πανελλήνια βραβεία και πρωτιές και τόνισε ότι με τη συμβολή του νέου αξιολογότατου καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Μίκη Μιχαηλίδη, τον οποίο και καλωσόρισε, το Ωδείο θα πετύχει νέες διακρίσεις. Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις διοικήσεις του ΒΔΩΠ για την άριστη συνεργασία, τον πρώην πρόεδρο κ. Δημήτρη Πεταλίδη, τη νυν πρόεδρο Σοφία Λαζαρίδου, τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Βαλεντίνο Πατρικίδη και τον μουσικό Λάζαρο Τσαβδαρίδη, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι εύχεται τα νέα αυτά στελέχη του ΒΔΩΠ να μπορέσουν στο μέλλον να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια και ευχήθηκε σε γονείς και μαθητές μια καλή μουσική χρονιά.
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ο κ. Τσιούμαρης επεσήμανε ότι το ΒΔΩΠ δεν πρέπει να γίνει αφορμή για μικροπολιτική εκμετάλλευση και διαμάχη, αλλά κοινός στόχος πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία του για το καλό των παιδιών.
Σε ότι αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας και των συμβάσεων των καθηγητών τόνισε ότι «ο Δήμος Πτολεμαϊδας πέτυχε να αλλάξει τη νομοθεσία στην Ελλάδα, παίρνοντας δάνειο για το ΒΔΩΠ ύψους 500.000€, με το οποίο κατάφερε να πληρώσει τους καθηγητές» ενώ συμπλήρωσε πως «σε περίπτωση που η αρμόδια αρχή υπογράψει συμβάσεις ακουσίως η ποινή για τον πολιτικό προϊστάμενο είναι ένας χρόνος φυλάκισης και πέντε εάν αυτό γίνει εκουσίως».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος και στο έργο των πολλαπλών αιθουσών του ΒΔΩΠ, που είναι σε εξέλιξη με προϋπολογισμό 800.000€, αλλά και στο Μουσικό Γυμνάσιο, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για το ΒΔΩΠ είναι δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: