Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή έζησε χθες η Πτολεμαϊδα με τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Δημοτικού Κολυμβητηρίου της, που έγιναν απο το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανδρέα Λεούδη, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πρεσπών, Φλωρίνης και Εορδαίας κκ. Θεόκλητο, το Δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη και στα οποία παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Αλέκος Αθανασιάδης, ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση, τονίζοντας πως «μετά την Θεσσαλονίκη είμαστε η πρώτη πόλη στη Βόρεια Ελλάδα που διαθέτουμε τόσο άρτια υποδομή σε αθλητική εγκατάσταση». Όπως σημείωσε το κολυμβητήριο της πόλης είναι το τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα και «σε λίγο καιρό θα μπορούμε να φιλοξενήσουμε ομάδες και σπουδαίους αθλητές σε υψηλού επιπέδου αγώνες». Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες που καταγράφει τον τελευταίο καιρό η Πτολεμαϊδα σε όλους τους τομείς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αθλητικές υποδομές, όπως το υπερσύγχρονο γήπεδο στίβου, το γήπεδο ρίψεων, το κλειστό γυμναστήριο, η αίθουσα βαρέων αθλημάτων, ο ιππικός όμιλος και τόσα άλλες εγκαταστάσεις και ελεύθεροι χώροι στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα.
«Ήταν, όμως, κι ένα προσωπικό στοίχημα και αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος γι’ αυτό» τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας, «καθώς σήμερα υλοποιούμε ένα έργο, το οποίο ξεκίνησε τριάντα ολόκληρα χρόνια πριν, στις 19 Οκτωβρίου 1977, απο την πολιτεία, την οποία εκπροσωπούσε ο τότε Νομάρχης Αλ. Ζαρκάδας, την τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμαρχο Αναστάσιο Σπανίδη και τα μέλη της Επιτροπής του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας μου Θεόδωρος Τσιούμαρης, οι οποίοι παραχώρησαν χώρο απο το αγρόκτημα του Ιδρύματος Παιδικής Μέριμνας για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων».

Ο κ. Τσιούμαρης ευχαρίστησε θερμά το Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Ανδρέα Λεούδη για τη μεγάλη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου, τον Διευθυντή Δημοσίων Έργων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ. Στάμου, τον Υπεύθυνο Μηχανικό της Εποπτείας και Κατασκευής Αθλητικών Έργων κ. Σπ. Μπαμίχα, το Δ/ντή Μελετών κ. Παργινό και τον εργολάβο κ. Βάρσα για την άψογη συνεργασία, καθώς, επίσης, και τον ομοσπονδιακό προπονητή κολύμβησης κ. Χρυσάφη Βαγγελακάκη για την παρουσία και την πολύτιμη συνεισφορά του.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης τονίζοντας πως «η πολιτεία παραδίδει ένα κολυμβητήριο αντάξιο των αθλητών που διαθέτει ο τόπος, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να συνεχιστούν οι αθλητικές κατακτήσεις της περιοχής».

Ο κ. Λεούδης ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν διαχρονικά στην υλοποίηση του έργου, που διήρκεσε 6 χρόνια με κόστος 2,5 εκατομμύρια ευρώ. «Έργα τέτοιου είδους», συμπλήρωσε, «θα πρέπει να εκτελούνται από εδώ και πέρα με πιο γοργούς ρυθμούς αν θέλουμε να βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης του τόπου που το αξίζει». Για τον καλύτερο προγραμματισμό και τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό, απευθυνόμενοι, στα σχολεία (για τους μαθητές), στις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΥΑΠ, ΔΕΤΗΠ, Δημοτικό ΚΕΠ αλλά και στο Δήμο Πτολεμαΐδας προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση, που θα διατίθεται και ηλεκτρονικά από το site του Δήμου Πτολεμαϊδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ptolemaida.gr. Οι αιτήσεις θα διατίθενται από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και για μια εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά θα γίνει η ομαδοποίηση και η ταξινόμηση των ενδιαφερομένων. Η λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: