Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Την ικανοποίηση του για την ανακοίνωση της κατασκευής νέου λιγνιτικού σταθμού ισχύος 450 MW στην Πτολεμαϊδα, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης κ. Παν. Αθανασόπουλο στη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, υπογραμμίζοντας ότι με την θετική αυτή εξέλιξη ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του Δήμου για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την βελτίωση του Περιβάλλοντος καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης.
Η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης δεν πρόκειται να επηρεαστεί στο ελάχιστο από τις όποιες εξελίξεις θα επέλθουν τα επόμενα χρόνια, από το νέο στρατηγικό – αναπτυξιακό – ενεργειακό σχεδιασμό της ΔΕΗ καθώς και το ορατό ενδεχόμενο της αντικατάστασης μέχρι το 2010 των μονάδων Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ του ΑΗΣ ΠτολεμαΪδας. Σύμφωνα μάλιστα με την διαβεβαίωση που δόθηκε κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η απρόσκοπτη τροφοδοσία θερμικής ενέργειας προς το δίκτυο της Τ/Θ Πτολεμαίδας.
Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς της Τ/Θ. Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει, συνεχίζει και θα συνεχίζει να συμβάλει στην απρόσκοπτη παροχή θερμικής ενέργειας. Θα εξετάσουμε κάθε δυνατή λύση μετά την αντικατάσταση του ΑΗΣ Πτολεμαίδας. Μην ανησυχείτε για αυτό.» Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ στις δηλώσεις του από την Κοζάνη υπογράμμισε την άριστη συνεργασία της ΔΕΗ Α.Ε. με τον Δήμο ΠτολεμαΪδας, σχέση η οποία όπως είπε θα διατηρηθεί και στον μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: