Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Το Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας,

ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα Πολιτιστικά δρώμενα
του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα από ένα σύνθετο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων Τέχνης και Πολιτισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχεδιάζει ειδικά εργαστήρια με εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές εκδηλώσεις.
Στόχος μας και η παρουσίαση όλων των πτυχών του τοπικού πολιτισμού, από την αρχαιότητα ως σήμερα, μέσα από τα ευρήματα, τις συλλογές έργων τέχνης της Πινακοθήκης και της λαογραφίας.
Η πρωτοβουλία αυτή, είναι μία προσπάθεια για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης των ανθρώπων με τον τόπο τους μέσα από το" πολιτιστικό απόθεμα της Εορδαικής γης. Με αιχμή του δόρατος τα παλαιοντολογικά ευρήματα, μοναδικά στον ελληνικό χώρο, ας κατακτήσουμε άλλη μία πρωτιά στη μεταλιγνιτική εποχή.
Ας ανακαλύψουμε και ας αναδείξουμε για μία ακόμα φορά, έναν άλλο θησαυρό, ας προωθήσουμε μια εναλλακτική μορφή ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Γίνετε ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ,

με την συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις, με τις ιδέες και τις ανησυχίες σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας28ης Οκτωβρίου 1, Τ.Κ. 50200, τηλ. 2463054444

Δεν υπάρχουν σχόλια: