Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΗ

Πριν καλά-καλά ακούσει τον απολογισμό του Δημάρχου Πτολεμαϊδας, ο κ. Καλαϊτσίδης, σαν καλά διαβασμένος μαθητής, που προετοιμάζει τα μαθήματά του αποβραδίς, ώστε να κάνει τον έξυπνο στην παράδοση της επομένης, μας διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έστειλε προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο την καλογραμμένη –πλην εκτός θέματος- έκθεσή του, αναγκάζοντας μας να του υπενθυμίσουμε τα παρακάτω:

Σε σχέση με το λογοπαίγνιο περί δανεικού και ιδανικού Δήμου, έχουμε να πούμε ότι πράγματι ο Δήμος Πτολεμαϊδας έχει κάποια δάνεια, τα οποία, όμως, δεν πήρε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Είναι υποχρεώσεις άλλων (για πληρωμές και αποζημιώσεις Τ.Σ.Α., καθηγητές Ωδείου κλπ.) και επειδή η κάθε Δημοτική Αρχή είναι συνέχεια της προηγούμενης, ο κλήρος έλαχε στον πιο γενναίο να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη. Και τα έβαλε. Πετυχαίνοντας καλύτερα επιτόκια και ευνοϊκές ρυθμίσεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να ορθοποδήσει ο Δήμος. Αυτόν, λοιπόν, το Δήμο με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, εμείς κατορθώσαμε να τον φέρουμε μπροστά, να τον κάνουμε 18ο ανάμεσα στους 1033 σε εντάξεις προγραμμάτων, θέτοντας προτεραιότητα τη συνέπεια στις υποχρεώσεις μας προς τρίτους και όχι τις φιέστες.
Δεν ξέρουμε ποιον εννοεί ο κ. Καλαϊτσίδης φιλικό μας τοπικό τύπο – ο ίδιος, εξάλλου, δεν θα πρέπει να έχει παράπονο, αφού φιλοξενείται τακτικά σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα- αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε υπεύθυνοι (και συνεπείς) μόνο στα έργα, που είναι αρμοδιότητας και ευθύνης μας. Δεν θα απολογηθούμε ούτε για το Κολυμβητήριο, που είναι έργο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και για το οποίο έχουμε κατ’ επανάληψη πει ότι τα έργα του Δήμου έχουν ολοκληρωθεί, ούτε για κανένα άλλο έργο, που μας «χρεώνει» ο κ. Καλαϊτσίδης. Για περισσότερες πληροφορίες τον παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου, η οποία αναφέρει αναλυτικά όλα τα έργα και το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται και στον απολογισμό, στον οποίο δεν έκανε το κόπο να ρίξει ούτε μια ματιά.
Όσο για το θέμα του νερού, θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. δημοτικός σύμβουλος γιατί λαϊκίζει και ξεχνάει ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί πολύ νωρίτερα αν κάποιοι χρισμένοι του κόμματός του σε συμπαιγνία με κάποιους άλλους του άλλου μεγάλου κόμματος (αλλά και κάτι «χουβαρδάδες» της δικής μας παράταξης που ήθελαν τα 4,8 εκ. να πάνε στη Λάρισα και τα Τρίκαλα) δεν συνασπίζονταν για να μη γίνει αυτό το μεγάλο έργο. Αλήθεια, κ. Καλαϊτσίδη, τι έχετε να μας πείτε για τον ομοϊδεάτη σας, που ενώ ο ίδιος ξεκίνησε τη μελέτη του έργου, την ώρα της ψηφοφορίας της υλοποίησής του την κοπάνησε;
Μας κατηγορείτε για έλλειψη τόλμης και ξεχνάτε τις συγκρούσεις και τις προσωπικές ρήξεις –ακόμα και με το κόμμα από το οποίο προέρχεται-, στις οποίες δεν δίστασε ο Δήμαρχος να έρθει για θέματα σοβαρά, όπως αυτό της ίδρυσης τμημάτων Α.Ε.Ι. ή στο πλαίσιο της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης.
Στα περί φουστανέλας και τσαρουχιού, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τιμούμε το λαϊκό μας πολιτισμό και την παράδοση και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους πολιτιστική έκφραση. Θα έπρεπε, όμως, να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι στη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση και στο Δήμο που είναι απλήρωτοι, εξαιτίας των άθλιων χειρισμών της προηγούμενης δημοτικής αρχής και οι οποίοι προηγούνται των μεγαλεπήβολων σχεδίων βαλκανικών διοργανώσεων.
Αγαπητέ κ. Καλαϊτσίδη,
Ως νεοφώτιστο σας συγχωρείται η άγνοια μέχρι ενός σημείου. Έξι μήνες μετά δεν είναι δυνατόν το επίπεδό της αντιπολίτευσής σας να είναι ανάλογο μιας καλογραμμένης έκθεσης, μακριά από την πραγματικότητα και ποτισμένης με εμπάθεια…

Καληνύχτα σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: