Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.



Ισοδύναμο με μία Πανεπιστημιακή Σχολή χαρακτήρισε την έλευση στην Πτολεμαΐδα του Ενεργειακού – Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας κ. Γρηγόριος Τσιούμαρης, τονίζοντας ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για τον τόπο τα τελευταία χρόνια, διότι είχε πάντα την πεποίθηση πώς επρόκειτο να εξαγγελθεί, ώστε η Πτολεμαΐδα να γίνει ουσιαστικά και τυπικά η Ενεργειακή Πρωτεύουσα της Ελλάδος.
Την ίδρυση του Ενεργειακού Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Πτολεμαΐδα, ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Σιούφας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη.
Το Ενεργειακό Ερευνητικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας (ΕΕΚΕΔ.Μ) θα στεγαστεί στο κτίριο του Ινστιτούτοu Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων, που κατασκευάζεται δίπλα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και προβλέπεται να λειτουργήσουν εκεί δύο ερευνητικά Ινστιτούτα (Ινστιτούτο Καθαρών Τεχνολογιών Παραγωγής Ενέργειας – Ινστιτούτο Ενεργειακών Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών).
Η στελέχωση του ΕΕΚΕΔΜ θα γίνει από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, κατά βάση προερχόμενο από την περιοχή μας.
Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό η ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου έγινε μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, ο οποίος και στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του αυτής είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Γρηγόριο Τσιούμαρη, τον Βουλευτή του Ν. Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη, επιστήμονες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστήμιου Δυτ. Μακεδονίας, το ΙΤΕΣΚ, το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, τη ΔΕΗ και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας, καθότι στην περιοχή είναι συγκεντρωμένες οι λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, με χρήση τοπικά εξορυσσόμενου λιγνίτη.
Η παρέμβαση του εν λόγω φορέα αναμένεται να είναι καταλυτική για την υιοθέτηση σύγχρονων και καθαρών μορφών τεχνολογίας, την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση, την προώθηση ολοκληρωμένων σχεδίων αποκατάστασης του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού, για μία νέα αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: