Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


O Δήμος Πτολεμαϊδας δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και συνεπής στην κείμενη νομοθεσία, που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης (καφετέριες, αναψυκτήρια, μπαρ, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του, προέβη στην έκδοση αποφάσεων προσωρινής σφράγισης καταστημάτων και στην επιβολή προστίμων για την παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων με τραπεζοκαθίσματα.
Η δημοτική αρχή γνωρίζει πολύ καλά τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργείται κατά τις βραδινές ιδιαίτερα ώρες για τους κατοίκους του κέντρου και για το λόγο αυτό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία και με το σύλλογο των καταστηματαρχών, ώστε να προστατευθεί το δικαίωμα των δημοτών σε ένα ελεύθερο από ηχητική και οπτική ρύπανση και κάθε άλλους είδους εμπόδιο περιβάλλον, ταυτόχρονα με το δικαίωμα των ιδιοκτητών των καταστημάτων σε εμπορική δραστηριότητα, η οποία, όμως, δεν θα προσβάλλει τα δικαιώματα των περιοίκων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πτολεμαϊδας ήδη έχουν εκδώσει 34 άδειες προσωρινής σφράγισης για καταστήματα, που βρέθηκαν ασυνεπή με την κείμενη νομοθεσία, ενώ προέβησαν και στην απομάκρυνση πολλών παράνομων τραπεζοκαθισμάτων. Είναι στη διάθεση όλων των δημοτών τα λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις εκδοθείσες άδειες.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε εδόθησαν άδειες για ανοιχτές συναυλίες στο στενό (οδός Ν. Πλαστήρα), ενώ το ωράριο των καταστημάτων τηρείται κανονικά και είναι το ίδιο που ισχύει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Με τη συνεργασία της Αστυνομίας και τους συνεχείς ελέγχους γίνεται προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παραβιάσεις του ωραρίου και της διατάραξης της ησυχίας.
Ο Δήμος Πτολεμαϊδας δεν θα επιτρέψει αυθαιρεσίες και παρανομίες και η δημοτική αρχή δηλώνει αποφασισμένη να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, που της δίνονται από το νόμο.

Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου

Δημήτρη Ορφανίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: